Вівторок, 19.03.2024, 04:18:50

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 25

Сенсаційні знахідки у селі Старуні 110 років тому очима газетиKurjer Stanisławowski та журналу Nowości Illustrowane.

Світова сенсація сталася в жовтні 1907 року в околицях Надвірної (тепер – Івано-Франківська область): у копальні озокериту біля села Старуні були виявлені рештки мамонта, який прекрасно зберігся, забальзамувавшись у глині, просякнутій «земляним воском» (так тоді називали озокерит). До рук науковців потрапили не лише кістки, але й частина туші – разом із шкірою та навіть підшкірною тканиною, чого раніше ніколи не траплялося. ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2017

Сьогодні Мирослав Пізь презентував в Івано-Франківську книгу спогадів свого брата, який був політв'язнем і провів більшу частину життя у засланні.

Ініціював презентацію журналіст Володимир Гарматюк. Його дід, Зеновій Карась, колишній політв'язень та священик УГКЦ, приятелював з Володимиром Пізем. Досліджуючи життєвий шлях власного предка, Гарматюк наштовхнувся на спільні фото старих друзів, які тоді ще були зовсім молодими, у книзі "Спогадів політв'язня Володимира Пізя". Журналіст вийшов на його родину. Так з ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2017

В рамках відзначення у місті Калуші Року Української Повстанської Армії та 75-ї річниці створення УПА управління освіти організувало пошуково-краєзнавчу експедицію «Стежками Чорного лісу», учасниками якої були учні загальноосвітньої школи №4, члени пошукового клубу «Пам’ять».

Зібрані матеріали учасники пошукової експедиції узагальнять у шкільному музеї «Історія рідного краю» ЗОШ №4 та використають для участі в конкурсах та дослідницьких роботах Малої академії наук України, інформують "Вікна" з посиланням на управління освіти Ка ... Читати далі »

Переглядів: 419 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2017

Постійна комісія Калуської міської ради з гуманітарних питань погодила пропозицію Калуської філії Союзу Українок встановити на приміщенні в центрі міста, яке орендує ця громадська організація, пам’ятну дошку відомій калушанці Ірині Сохацькій-Онищенко.

Ініціативу союзянок озвучила очільниця Калуської філії Любов Липовська. За її словами, Ірина Сохацька-Онищенко є відомою і заслуженою особою у Калуші. Вона є донькою знаного громадського діяча Івана Сохацького, якого у 1939 році вивезли у Сибір. На честь Івана Сохацького у Калуші названа вулиця, інформують "Вікна".< ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Долучив: Dnister | Дата: 25.10.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024