Вівторок, 19.03.2024, 05:10:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 06

2018 рік у Європейському Союзі оголошено Роком культурної спадщини. Україна не залишилася осторонь від процесів - 18 жовтня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав проект Указу Президенту України про оголошення 2018 року Роком охорони культурної спадщини.

Враховуючі світові тенденції та процеси, що відбуваються у країні, Міністерство культури України ініціює проект «Малі міста – великі враження». У рамках проекту, шляхом проведення відкритого конкурсу, буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних кул ... Читати далі »

Переглядів: 347 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2017

Калуські краєзнавці Олександр Коваль та Василь Фіцак продовжують приводити до ладу старе кладовище міста. Під час пошукових робіт вони вже не вперше знаходять могили відомих калушан.

Так було і цієї суботи, 4 листопада, під час відновлення пошукових робіт на старому цвинтарі, інформують "Вікна".

Краєзнавцям вдалось віднайти поховання Антонія Серафин ... Читати далі »

Переглядів: 414 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2017

Калуський дослідник старовини Василь Фіцак продовжує експедиції у села району в пошуках унікальних старовинних дзвонів. Остання поїздка була для активістів успішною. Про це Василь Фіцак розповів у мережі.

"Сьогодні під час виїзду з метою вивчення дзвонів в районі вдалось віднайти унікальний дзвін роботи Антонія Серафина.  ... Читати далі »

Переглядів: 386 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2017

Сто років тому жінкам було значно легше приховати недоліки фігури. Талія затягувалась корсетом, а широка спідниця надійно прикривала надто пишні стегна. Незважаючи на всі ці "маскувальні засоби", тодішні дами дуже переймалися виглядом своїх форм.
В січні 1910 р. газета "Кур’єр станиславівський" надрукувала лист одного з читачів, який різко критикував методи схуднення, якими користувалися жінки. "Сучасна мода тільки руйнує здоров’я і спустошує кишені чоловіків і батьків. Прекрасна стать намагається зберегти струнку фігуру. Пані, які мають добру тушу, раптом з жахом помічають, наскільки вони огрядні. І що ж вони роблять? Перестають їсти й пити, намагаючись у такий спосіб досягти форм гнучкої ліани. Вони намагаються зігнати свій жир і пружне здорове м'ясо ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Долучив: Dnister | Дата: 06.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024