Вівторок, 19.03.2024, 08:09:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 23

Рада Івано-Франківської міської організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури ухвалила рішення про встановлення анотаційної дошки на будинку міської поліклініки №5 полковому лікареві січових стрільців хорунжому Богданові Кисілевському. Це рішення підтримали члени ради обласної організації товариства. Після цього з клопотанням звернулися до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

За архівними даними, з 1926-го по 1942 р. Богдан Кисілевський працював на посаді лікаря-фізіотерапевта в залізничній поліклініці у м. Станиславові (нині Іва ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2017

У січні 1901 р. в Старих Богородчанах (неподалік від Станиславова) трапився випадок, який можна було б назвати курйозним, якби він не закінчився трагічно.

Місцевий селянин Михайло Мацусь почув себе дуже зле. Він запросив до своєї хати родину і сусідів, аби з ними попрощатися, бо думав, що вже вмирає. Рідні та близькі зійшлися й обступили хворого, який лежав на постелі. Стояли довго, але потенційний покійник щось не дуже поспішав на той світ. Навпаки, йому раптом стало краще, тож він устав зі свого смертного одра і разом зі всією компанією затіяв гру в карти. В грі взяв участь і ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2017

Невідомі вандали вночі викрали бронзову табличку, присвячену бургомістру Станиславова Антоні Суханеку. Табличка була встановлена на Алеї слави відомих франківців по вулиці Шевченка.

Про це у мережі Фейсбук повідомив ‎Андрій Бодник‎.

"Ні Алеї. Ні слави. На вул. Шевченка вкрали табличку першому бургомістру Антоні Суханеку", – написав кор ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Долучив: Dnister | Дата: 23.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024