П`ятниця, 19.04.2024, 21:09:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 30

В приміщенні обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" відбулися урочистості з нагоди 20-ої річниці з часу створення обласного Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

Від імені обласної ради працівників музею привітав керівник депутатського корпусу Олександр Сич. "Це музей української історії через призму визвольної боротьби. Я часто користувався фондами музею під час написання власних наукових праць. В той же час працюючи в зарубіжних архівах привозив і передавав музею деякі експонати, серед яких особисті документи Степана Ленкавського&q ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Долучив: Dnister | Дата: 30.11.2017

У липні 1933 р. Станиславів сколихнула сенсаційна новина. В помешканні дружини шофера Броніслави Михалевської на вул. Ґолуховського, 34 (тепер вул. Чорновола) поліція зовсім випадково викрила таємний будинок розпусти, на чолі якого стояла… дружина директора однієї з місцевих шкіл.

Та пані спочатку сама підробляла проституцією, а потім перейшла до більш «поміркованого» бізнесу й стала керувати борделем. До свого «пансіону» дружина директора залучала виключно дівчат із порядних родин і молодих заміжніх жінок, які нудилися від одноманітності сімейного ... Читати далі »

Переглядів: 436 | Долучив: Dnister | Дата: 30.11.2017

Повідомлення про різноманітні катастрофи зазвичай викликають підвищений інтерес. Ми з тривогою дивимося сюжети про такі події й думаємо: як добре, що на місці жертв не опинилися ми і наші близькі! Проте історія вибухів, які сталися в нашому місті, переконливо свідчить: в епіцентрі катастрофи може опинитися кожен. Тож, мабуть, не варто забувати помилки минулого. Хоча б для того, щоб ніколи їх не повторювати.

 

Цей небезпечний газ
«Блакитне паливо» в давні часи служило не лише для обігріву помешкань, а й для ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Долучив: Dnister | Дата: 30.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024