Вівторок, 19.03.2024, 11:16:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 29

Агатон Ґіллер – видатний польський політик, один із керівників Січневого повстання 1863 року, журналіст, письменник та історик. Ця постать є цікава для нас тим, що останні три роки свого життя він провів у нашому місті Станиславові, де й був похований на цвинтарі «за театром».

У Польщі ім’я цієї людини добре знане, зокрема польський професор історії з м. Каліш Michał Jarnecki минулого року видав чудову монографію «Agaton Giller (1831-1887)» в рамках серії книг «Калішани». У 1938 р. J. Zieliński опублікував в Станиславові невеличку ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2017

Івано-Франківськ динамічно змінюється. Шалений ритм не оминає і старі кам’яниці – одні отримують шанс на майбутнє, інші не витримують тотального споживацтва і безвідповідальності власників. «Репортер» вирішив підбити «пам’яткові» підсумки року – що вдалося зберегти, а що можемо втратити безповоротно.

 

Усіх врятує «Планетабуд»

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2017

У рамках проекту ЄС «Івано-Франківська область – край для туризму» управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації виготовило та спільно з органами місцевої виконавчої влади, органами місцевого самоврядування протягом осені встановило 10 туристично-інформаційних стендів до популярних туристсько-екскурсійних об’єктів Прикарпаття.

Це – парк «Арборетум» (м. Болехів), водоспад «Дівочі сльози» (с. Ісаків Тлумацького району), Церква Різдва Пресвятої Богородиці (с-ще Ворохта), Церк ... Читати далі »

Переглядів: 368 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2017

Станиславів (тепер – Івано-Франківськ) наприкінці листопада 110 років тому очима газети Kurjer Stanisławowski у блозі Богдана Скаврона на порталі Збруч.

Несподівану знахідку зробили наприкінці листопада 1907 року ревізори в одній із синагог міста Станиславова (тепер – Івано-Франківськ). Отримавши від неназваної особи «приватне повідомлення» (простіше кажучи, донос), перевіряльники несподівано з’явилися в синагозі родини Гальпернів на вулиці Седельмаєрівській (тепер – Новгородська). Тут вони виявили чималі запаси тютюну (курильного), табаки (ню ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Долучив: Dnister | Дата: 29.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024