Вівторок, 19.03.2024, 05:48:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 20

Навесні 1915 року центральний та крайові уряди Австро-Угорської імперії звернулися до кліру християнських, євангелійських церков та синагог із проханнями пожертвувати на потреби оборони малоцінні, поломані «непотрібні» дзвони.

Парафіяльні священики Калуського циркуля заповнили таблиці про дзвони та надіслали їх властям (таблиці зберігаються в фондах ЦДІАЛ України):

... Читати далі »

Переглядів: 415 | Долучив: Dnister | Дата: 20.11.2017

Станиславів (тепер – Івано-Франківськ) усередині листопада 110 років тому – очима газети Kurjer Stanisławowski у блозі Богдана Скаврона на порталі Збруч.

У середу, 13 листопада 1907 року, на міському цвинтарі Станиславова (тепер Меморіальний сквер в Івано-Франківську) прощалися з одним із ветеранів польського Січневого повстання 1863 року, професійним вояком, 65-річним майором у відставці, шляхтичем давнього гербу «Равич» Романом Бохеньським.

... Читати далі »

Переглядів: 375 | Долучив: Dnister | Дата: 20.11.2017

Нещодавно Франківський архітектор, художник та реставратор Ігор Панчишин виявив на площі Міцкевича, де ведуться ремонтні роботи, залишки фортеці ХVII століття та зразки кераміки XVIII століття.

Про це Ігор Панчишин повідомив у соціальній мережі.

«Площа Міцкевича. Недільна прогулянка. Тільки поверхневий огляд вражає. Старі дубові палі укріплень валів кол ... Читати далі »

Переглядів: 350 | Долучив: Dnister | Дата: 20.11.2017

Сьогодні в Івано-Франківську часто відбуваються різні виставки, але сто років тому вони користувалися значно більшою популярністю. Хоча смаки в тодішньої публіки були трохи своєрідні.
В 1880-х роках на вул. Сапєжинській, 3 (тепер вул. Незалежності) працювала велика крамниця Леона Ваґнера, в якій продавалися галантерейні товари, а також похоронні вінки й штучні квіти. В жовтні 1885 р. цей заклад влаштував велику виставку своїх товарів. Ось що повідомляє про неї міська преса: "Виставка могильних вінків, організована галантерейною крамницею Леона Ваґнера, представляє надзвичайно гарні, а також і недорогі вироби. І вдень, і ввечері при освітленні вона приваблює так багато публіки, що часом не можна пройти тротуаром. Справді, пан Ваґнер може похвалитися хорошим смаком і підприємницькою спритн ... Читати далі »

Переглядів: 355 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2017

Норберт Ґланцберґ, французький композитор і піаніст народився 12 жовтня 1910 року у Рогатині Івано-Франківської області. У переліку творів Ґланцберґа всесвітньо відомі хіти Едіт Піаф.

Шарль де Ґолль, який 1966 року відвідав Москву, заходив до Кремля під звуки “Padam… Padam”

Норберта Ґланцберґа, французький композитор і піаніст, походженням ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Долучив: Dnister | Дата: 19.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024