Четвер, 28.03.2024, 16:37:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 10

Відома приказка каже, що важко шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо, якщо її там нема. Так само важко описувати будинки, яких мало того що нема, та ще й знищені вони бозна коли. На існуючі споруди є якісь папери у БТІ, історичні довідки в архівах. А ось на будинки-привиди нема нічого. Втім, спробуємо відтворити історію одного з них.

У 1930-х перемишльське видавництво «Współczesna sztuka» (Сучасне мистецтво), випустило поштівку «Станиславів. Загальний вид». Знімали з кам’яниці Гаусвальда, у правому кутку видно краєчок будинку Грушевського, 1 ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017

В Електронній бібліотеці ПНУ ім. В. Стефаника появився цікавий матеріал про село Озеряни Тлумацького району. Зібрані й упорядковані краєзнавцем Дмитром Кіндратюком (1925—1989) на початку 60-х років минулого століття відомості про Озеряни не ввійшли до історії міст і сіл Івано-Франківської області Української УРСР, оскільки в селі не було сільради. Чимало матеріалів пізніше потрапило до публікацій про життя трудівників. Дописи Д. Кіндратюка, публікації інших авторів допомагають створити повнішу картину життя та побуту українського села, яка не завжди була помітною за ідеологічними звітами засобів масової інформації. Це допомагає краще дізнатися, чим цікавилися читачі газет у той далекий час, що оповідали про історію села, чим вони переймалися... Звісно, написане тоді має відбиток панівної комп ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017

Учора, 9 листопада, у Татарові презентували туристичний логотип як частину промоційного брендингу села.

Татарів себе позиціонує як туристичне село, тож тут вирішили створити логотип, що вирізнятиме село з-поміж сотень інших, водночас презентуватиме його як унікальну рекреаційну територію та туристичний об’єкт, пише ГК.

Робота над розробкою тривала прибл ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017

Музей Степана Бандери у Старому Угринові — найвідоміше місце у Калуському районі. Сюди приїжджають люди з усієї України та із закордону. Музею до 75-ліття створення УПА поповнився фотоапаратом Бандери і 8 оригіналів його останніх фотографій.

Їх влітку 2016 року передав музею онук Степана Бандери — журналіст Степан (Штефко) Бандера, котрий живе у Канаді .

... Читати далі »

Переглядів: 355 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017

«Дідова Аптека» - новий музей, яким збагатилося відоме гуцульське село Криворівня.

«Дідова Аптека» має дуже зручне розташування біля центральної дороги на березі річки Чорний Черемош, передає Верховина.Life.

Поруч – Франкова скеля та франкова криниця. Туристи, відвідавши цей музей зможуть побачити велику кількість цілющих трав, п ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017

Міськвиконком планує відреставрувати фасад будинку №30 на вулиці Шевченка, що розташований на куті із вулицею Гординського.

Про це йдеться в оголошенні про проведення тендеру на сайті публічних закупівель Prozorro, пише Фіртка з посиланням на Побудовано. Очікувана вартість ремонту фасаду складає 635 959 гривень.

... Читати далі »

Переглядів: 335 | Долучив: Dnister | Дата: 10.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024