Вівторок, 19.03.2024, 11:26:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 15

Жителі с. Грабівки Калуського району та їхні гості за вже усталеною традицією вшанували вояків УПА, полеглих 1 листопада 1944 року в урочищі «Гуркало» між цим селом та Глибоким Богородчанського району. Наприкінці жовтня названого року крайовий провід ОУН проводив там великий збір, на якому виробляли тактику боротьби з червоними загарбниками. Охороняв його учасників новостворений курінь «Гамалії» та 60 стрільців з охорони провідника ОУН Карпатського краю «Роберта» — Ярослава Мельника. І склалося так, що їм довелося вступити в бій з переважаючими силами ворога. Тоді загинули курінний «Гамалія» — Іван Гонта, три провідники ОУН краю, два чотових, медсестра «Сніжана» та 23 повстанці.

... Читати далі »

Переглядів: 377 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2017

З нагоди 99-ї річниці Листопадового зриву та проголошення Західно-Української Народної Республіки 1 листопада в івано-франківському Народному домі «Просвіта» було презентовано книжку «Непотоплена Атлантида. 99» Василя Бабія та його ж проект «Силуети ЗУНР в листівках».

Це державне утворення, котрому, на жаль, судився недовгий вік, автор видання означив у передмові як «своєрідну непотоплену Атлантиду, яка час від часу зринає у нашій пам’яті, і жодні води світових подій, бурхливих хвиль воєн не зможуть її потопити», як «п ... Читати далі »

Переглядів: 418 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2017

Музей нафтопромислів Галичини одного з останніх днів жовтня заполонила різномовність іноземних гостей, адже сюди завітали близько чотирьох десятків учасників Міжнародного паливного конгресу-2017, який проходив 26—28 жовтня на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серед відвідувачів — студенти і молоді науковці з 15 країн світу, а саме: Польщі, Австрії, Греції, Німеччини, Угорщини, Туреччини, Китаю, Лівану, Сирії, Єгипту, Йорданії, Анголи, Камеруну, Гани, Лівії та ін. Крім того, до складу делегації ввійшли представники світових компаній — лідерів нафтогазової галузі: «Шлюмберже», «Укргазвидобування», УКРНГі, «Бурова Техніка», «CNGS Group», ПАТ «Укрнафта», «UA-System», УкрН ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024