Субота, 27.04.2024, 00:38:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 15 » Делегація конгресу — у Музеї нафтопромислів Галичини
18:16:44
Делегація конгресу — у Музеї нафтопромислів Галичини

Музей нафтопромислів Галичини одного з останніх днів жовтня заполонила різномовність іноземних гостей, адже сюди завітали близько чотирьох десятків учасників Міжнародного паливного конгресу-2017, який проходив 26—28 жовтня на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Серед відвідувачів — студенти і молоді науковці з 15 країн світу, а саме: Польщі, Австрії, Греції, Німеччини, Угорщини, Туреччини, Китаю, Лівану, Сирії, Єгипту, Йорданії, Анголи, Камеруну, Гани, Лівії та ін. Крім того, до складу делегації ввійшли представники світових компаній — лідерів нафтогазової галузі: «Шлюмберже», «Укргазвидобування», УКРНГі, «Бурова Техніка», «CNGS Group», ПАТ «Укрнафта», «UA-System», УкрНДігазу, НПП «Укргазгеоавтоматика», «ДТЕК».

Очолював міжнародну делегацію президент «SPE International-2018» Дарсі Спейді. Варто зауважити, що SPE (спілка інженерів-нафтовиків) є найбільшою міжнародною організацією з індивідуальним членством, яка надає можливість підвищувати технічну і професійну компетентність, дізнаватися більше про передові інженерні методи добування вуглеводнів. На сьогодні до організації входить понад 168 тисяч членів із 118 країн світу і 190 професійних секцій, однією з яких є Івано-Франківська секція SPE.

Учасники міжнародного форуму оглянули експозицію та ознайомилися з історією виникнення і становлення нафтодобування в Україні та на Прикарпатті, захоплено спостерігали за театралізованим дійством акторів-аматорів, які відтворювали процес видобутку нафти на перших нафтопромислах краю 150 років тому. Не зважаючи на несприятливу осінню погоду, музей приємно здивував гостей. Президент «SPE International-2018» Дарсі Спейді відзначив, що це його перший візит до України, і він не сподівався побачити тут нафтову скарбницю такого рівня. На його думку, це найкращий музей про історію видобутку нафти серед тих, які він досі відвідував.

Керівник німецького відділення SPE Джош Харднат зауважив, що мав можливість бути в аналогічному музеї у Німеччині — там проходить щорічна студентська конференція. В українському нафтовому музеї його найбільше вразили робочий стан автентичного обладнання та реалістичне театралізоване дійство. Юрій Мороз, представник «ДТЕК», акцентував, що музей зберігає давню історію нафтодобування, показує, як працювали наші предки, і разом з тим дозволяє оцінити набутий досвід, динаміку розвитку галузі та реалізації ідей. Він додав, що сьогодні ми запрошуємо представників впливових нафтових компаній світу до нас, на конференцію, оскільки маємо серйозні плани розвитку галузі в Україні для досягнення кінцевої мети — забезпечення енергонезалежності держави.

На завершення візиту Дарсі Спейді презентував Музею нафтопромислів Галичини старовинну гасову лампу, яка посяде чільне місце в його колекції, натомість отримав від прикарпатських нафтовиків сувеніри та пам’ятну медаль, присвячену 60-літтю створення НГВУ «Надвірнанафтогаз».

Тож український музей нафти вкотре був гідно оцінений гостями, які безпосередньо причетні до нафтової справи. Окрім захопливих відгуків від численних туристів, котрі побували з часу відкриття в історичній установі, цього року заклад отримав і загальне визнання: Музей нафтопромислів Галичини, згідно з рейтингом, складеним порталом про подорожі «itinery», увійшов у топ-10 найнезвичайніших музеїв України.

Колективу НГВУ «Надвірнанафтогаз» є чим пишатися. Адже завдяки успішному керівництву та спільним зусиллям зацікавлених за короткий час вдалося створити незвичайну історичну перлину на рівні найкращих музеїв світу, що сприятиме виявленню інтересу мандрівників до туристичної України.

Наталія ШТОГРИН. інженер НГВУ «Надвірнанафтогаз»


Переглядів: 498 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024