Вівторок, 19.03.2024, 10:46:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 02

У Калуші в рамках заходів з відзначення 99-ї річниці проголошення Західно-Української Народної Республіки відбулася краєзнавча конференція "Калущина в Листопадовому чині". Учасники конференції мали нагоду поспілкуватися з дослідниками та істориками та дізнатися цікаві історичні факти, в тому числі — про долю і боротьбу земляків.

Під час конференції було озвучено чимало цікавих фактів. Зокрема, як повідомив кандидат історичних наук Ігор Ільницький, у Калуші на 1914 рік з 8673 чоловік населення половину складало єврейське населення:

... Читати далі »
Переглядів: 381 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2017

У четвер, 2 листопада, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо підсумків розкопок людських останків на вулиці Ленкавського, недалеко від міського озера. Фахівці комунального підприємства «Пам’ять» розкопали та ексгумували 134 тіла.

Влітку цього року, енергетики прокладали кабель та натрапили на скелетовані людські останки. Працівники КП «Пам’ять» розпочали розкопки та дослідження на тому місці.

... Читати далі »

Переглядів: 327 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2017

Сьогодні, 1 листопада, відзначається 99-та річниця Листопадового чину. З цієї нагоди у Музеї визвольної боротьби підібрали оголошення часів Західноукраїнської Народної Республіки.

"Ми хотіли передати дух тієї епохи через призму оголошень, плакатів, які на той час з'являлися на вулицях міст Західної України, у тому числі нашого міста Станіславова та Коломиї. Це різноманітні військові звернення, звернення до цивільного населення, які можуть відобразити процеси будівництва Західноукраїнської Народної Республіки", – розповідає директор музею Ярослав Коретчук. ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2017

В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка відбулася презентація монографії завідувача кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника, доктора історичних наук, професора Володимира Клапчука «Транспорт і зв’язок Галичини». Це двадцять друга книга в доробку науковця і п’ята із серії «Економічна історія Галичини».

Часові рамки дослідження, викладеного в останній книзі, – від часу заснування того чи іншого виду транспорту: залізничного, ... Читати далі »

Переглядів: 596 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2017

Мабуть, усім відоме ім’я легендарного боксера Майка Тайсона, який у 1997 р. відкусив вухо своєму супернику Холфілду. Дуже подібна історія сталася й у кінці ХІХ ст. в Станиславові. Щоправда, тут ішлося не про спортсменів, а про звичайних селян з міських околиць, один з них поласував не вухом противника, а… половиною носа.

У 1897 р. селянин Прокіп Заячук щось не поділив зі своїм родичем – Іваном Заячуком. Між чоловіками розпочалася бійка. Спочатку вони лише «пригощали» одне одного ударами кулаків, а потім Прокіп учепився зубами в ніс противника, в ре ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Долучив: Dnister | Дата: 02.11.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024