П`ятниця, 19.04.2024, 20:42:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 30 » Музей визвольної боротьби імені Степана Бандери святкує 20-річчя
14:16:13
Музей визвольної боротьби імені Степана Бандери святкує 20-річчя

В приміщенні обласної організації Всеукраїнського товариства "Просвіта" відбулися урочистості з нагоди 20-ої річниці з часу створення обласного Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери.

Від імені обласної ради працівників музею привітав керівник депутатського корпусу Олександр Сич. "Це музей української історії через призму визвольної боротьби. Я часто користувався фондами музею під час написання власних наукових праць. В той же час працюючи в зарубіжних архівах привозив і передавав музею деякі експонати, серед яких особисті документи Степана Ленкавського", - відзначив Олександр Сич.

Олександр Сич разом з начальником управління культури, національностей та релігій ОДА Володимиром Федораком подарували музею книгу-альбом "Воскресне волі дух і наша слава", в якому міститься інформація про вояків УПА з Прикарпаття.

"Потрібно піднімати пласти історії і показувати їх людям. Робота цього музею є дуже важливою для плекання національної пам’яті. Адже саме такі установи повинні сьогодні збирати матеріали, трактувати історію і правдиво подавати її людям", - додав голова облради.

Олександр Сич також запропонував відзначити фундаторів музею ювілейними медалями, виготовленими обласною радою до 75-ої річниці УПА.

Музей визвольної боротьби імені Степана Бандери було відкрито 14 жовтня 1997 року. Співзасновниками закладу стали Івано-Франківська обласна рада та обласне товариство "Меморіал".

Спільно з музеєм обласна рада у вересні цього року організувала просвітницьку акцію "Знай своїх Героїв". Окрім цього, реагуючи на потреби музею з обласного бюджету виділяються кошти на поповнення фондів.


Переглядів: 318 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024