Четвер, 18.04.2024, 11:51:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 02

27 травня за онлайн-участі голови Національної спілки краєзнавців України, члена-кореспондента НАН України Олександра Реєнта у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбулася презентація науково-популярного історико-краєзнавчого видання «Уклін Вам, Задубрівці» (Уклін Вам, Задубрівці: Історія села Задубрівці).

Подію приурочили до Всеукраїнського дня краєзнавства, який відзначається 28 травня.

Організаторами презентації виступила кафедра історії України і методики викладання історії факультету історії, політології і міжнародни ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2021

Будинок на Театральній, 54 був збудований, за даними реєстру нерухомих пам’яток України в м. Коломия, на поч. ХХ століття. Даних про перших власників будинку немає, однак знаходимо в польських джерелах, що проживала в цьому будинок за польських часів сім’я Ашкеназів. Варто зупинитися на біографії представників сім’ї Ашкеназів. Йоахім Ашкенази народився 26 листопада 1884 року в Коломиї. Тата звали Ельрхан, а мати – Гама. Про них, на жаль, нічого не відомо. Відомо, що вчився в польській гімназії в 1897-1904 роках. Закінчив її на відмінно, отримав атестат зрілості з відзнакою. Це свідчить документ, який засвідчує підсумки 1903-1904 навчальних років польської гімназії. Про подальше навчання нічого не знайдено, але відомо, що отримав звання доктора адвокатури. У військовому історичному бюро ім. генерала Казимира Сосновського можна дізнатися, що під час ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2021

У Коломийському районі триває капітальний ремонт будівлі Музею писанкового розпису в м. Коломиї. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Замовником робіт у музеї є управління капітального будівництва в Івано-Франківській області. Підрядник – ТзОВ "О.І. ГРУП". Кошторисна вартість робіт – близько 7 млн грн. З них 6 млн.грн. – кошти державного бюджету, ще 741 тис.грн. – із бюджету області.

За два з половиною місяці частково проведені будівельні зовнішні роботи та благоустрій території. Також проводяться внутрішні сантехнічні й елекромонтажні роботи, замінюють ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Долучив: Dnister | Дата: 02.06.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024