Субота, 20.04.2024, 11:27:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 25

На зламі ХІХ і ХХ століть галичани фотографувалися доволі рідко, тому дарування фото іншій особі вважалося виявом особливої симпатії.

Як зазначалося в пораднику добрих манер 1882 року, «особа, яка просить подарувати їй фото, виявляє особливу симпатію, а тому чоловік мусить якнайшвидше подарувати своє фото дамі, якщо вона його про це попросила. Чоловік теж може попросити у дами її фото, але не повинен ображатися, якщо вона йому в цьому відмовить. Панна ніколи не дарує своє фото юнакові, це можливо лише, якщо він її наречений. Фотографії великого формату дарують в особливих випадках. На такий подарунок можуть мати право лише найближчі родичі та друзі».

... Читати далі »

Переглядів: 178 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2021

Через напружену ситуацію в державі більшості з нас доводиться жити у постійному стресі. А всім відомо, що найкращий засіб від нервового перенапруження – це приємні покупки. Принаймні для прекрасної половини людства вони є справжньою панацеєю від усіх стресів. Пропонуємо вам хоч на кілька хвилин забути про тривожне сьогодення і здійснити уявну подорож крамницями старого Станиславова.

Станиславівські крамниці у спогадах очевидця

Найбільше елегантних крамниць було на вулиці Сапєжинській (нині вул. Незалежності). Відомий польський педагог і науковець Ришард Гарайда, що навчався у Станиславові у 30-х ро ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2021

Кажуть, що «старі гріхи відкидають довгі тіні», і страшна правда про той чи інший злочин може вийти на яв навіть тоді, коли про нього вже забули.

Саме так сталося в Станиславові у липні 1937 року, коли до міста прибула чеська поліція для проведення розслідування. Сімнадцять років перед тим багата фабрикантка пані Браунер зі Станиславова виїхала на постійне проживання до Чехословаччини, вивізши свої немалі капітали. Але невдовзі вона мусила знову приїхати до Станиславова, бо в місті у неї залишилася донька, і вона якраз зібралася виходити заміж.

Стосунки тодішньої Польщі з Чехословаччиною не б ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2021

У 1933 році продукується 17 166 гектолітрів пива, відповідно у 1936 — 24 135. Ну а потім була війна.

Про це на Facebook-сторінці написав , інформують "Вікна".

Old Kalush пам"ятає про необхідність тримати у постійному тонусі своїх читачів, і сьогодні, після "працьовитих" мандрів по калійні і хлормагнієвій фабриках, запрошує трохи посвяткувати — Зелені свята нині маємо. Цього дня Калуш теж традиційно згадує всіх, хто відійшов в інший світ.

... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024