У 1933 році продукується 17 166 гектолітрів пива, відповідно у 1936 — 24 135. Ну а потім була війна. 
Про це на Facebook-сторінці написав , інформують "Вікна". 
Old Kalush пам"ятає про необхідність тримати у постійному тонусі своїх читачів, і сьогодні, після "працьовитих" мандрів по калійні і хлормагнієвій фабриках, запрошує трохи посвяткувати — Зелені свята нині маємо. Цього дня Калуш теж традиційно згадує всіх, хто відійшов в інший світ. 
Але живий живе думає, тому Old Kalush запрошує своїх читачів на типово калуські посиденьки — розмови про пиво. Калуське пиво", — йдеться в повідомленні. 
Але життя підкинуло ще трохи цікавих матеріалів. Та й невдовзі весь комплекс може змінити своє призначення, тому варто максимально зібрати інформацію. 
Зараз модньо говорити про економічні виклики коронакризи. Але ні епідемії, ні кризи не є нічим новим. То ж сьогодні коротенько про те, як радив собі калуський бровар в період між двома світовими війнами. в часах ІІ Речі посполитої. 
У 1920 році в ІІ РП прийняли закон, який обмежував вміст алкоголю у пиві на рівні 2,5 %. Обмежувався і рівень солодового екстракту. Це спричинилось до величезного спаду споживання пива, бо воно просто стало несмачним. Чи були відмінені ці норми — Old Kalush не досліджував. 
Секретом залишається, як в цій ситуації калуський бровар продукував 17 015 гектолітрів пива, в той же час середня продуктивність польських броварів порівнюваної величини була 7 572 гектолітри пива. Дані — 1922 року. 
Навіть у кризовому 1930 році калуський бровар залишався лідером і станіславського воєводства і всієї ІІ РП. 
Є ще одна цікава деталь. Тодішні економісти підозрювали, що власники... дописують кількість випродукуваного пива. Бо надто вже відрізнялись показники від інших броварів. Але ніякі перевірки нічого такого не виявили.   |