Субота, 27.04.2024, 01:45:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 3 » "Бойку посприяли всі": у Франківську звинуватили мера та ОДА через реконструкцію готелю Дністер
20:47:29
"Бойку посприяли всі": у Франківську звинуватили мера та ОДА через реконструкцію готелю Дністер

Громадська організація "Кам’яниця Австрія" 3-го квітня опублікувала список вимог до міського голови Івано-Франківська та міськвиконкому стосовно реконструкції готелю "Дністер".

У дописі у Facebook громадська організація вимагає від міського голови та міськвиконкому, зокрема, забезпечити фахову міжнародну експертизу будівлі з фіксацією всіх порушень, детальний опис кожного відхилення від історичної конфігурації, притягнути виконавця до відповідальності, заблокувати проведення будь-яких робіт на об'єкті та введення його в експлуатацію. Окрім того, члени ГО "Кам’яниця Австрія" вимагають повернути колонаді фасаду історичну цілісність та нерозривність, забезпечити розблокування колонади для громадян міста, демонтувати скляні перегородки, відновити первинну конфігурацію колон та керамічного покриття пішохідної частини.

"Готельєр позбавив місто пам’ятки архітектури, це – чорний гріх. Він прибудував три різновеликі вікна нагорі, бо йому так захотілося. Він позбавив пам’ятку статусу. Цю пам’ятку переробила, модернізувала, реконструювала (тут реставрації немає, це – реконструкція, і звіряча) Маргарита Бойко. Вона тут виступає головним "кутюр’є". Історичної пам’яті цей готель вже немає. Якщо знову втручатися, тоді потрібно демонтовувати це все, повертати автентичний дизайн вікон і знімати цих два поверхи. Стосовно цього ми хочемо звернутися до Бойка (франківський готельєр, власник товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма Надія" Мирослав Бойко – ред.). Це буде для нього матеріальна втрата, але це буде покаранням за ганьбу. В іншому випадку, буде бойкотовано його бізнес", – сказав член ГО "Кам’яниця Австрія" художник Андрій Єфіменко в коментарі Суспільному.

Окрім того, Єфіменко розповів про вимоги громадської організації до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа та Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

"Ми, як такої, влади не маємо. Бойку посприяли всі. В нього ніхто не питав про дозвільні документи, його ніхто не гальмував, бо казали, що, якщо він порушує, то в нього є для цього дозволи. Насправді вийшло так, що Бойко ховається зараз і не надає дозвільних документів. Мер не хоче підставлятися, обладміністрація також. Це і їхня компетенція також, вони теж повинні це захищати, не лише Марцінків. Це все буде мати продовження, це все буде цікаво", – сказав Андрій Єфіменко.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків 2-го квітня під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook на запитання стосовно засклення колонади та інших робіт за адресою вулиця Шевченка, 1 відповів, що комісія міської ради зараз продовжує перевіряти документи.

"Це – погодження київського Держархбудконтролю. Зараз створено, згідно з розпорядженням міського голови, комісію, перевіряємо документи. Колони повинні бути обов’язково з публічним доступом", – сказав Руслан Марцінків.

Суспільне звернулося до Івано-Франківської обласної державної адміністрації, проте там відмовилися коментувати слова Андрія Єфіменка про те, що ОДА також повинна була захищати пам’ятку архітектури. Представники ТзОВ "Фірма Надія" на телефонні дзвінки кореспондента Суспільного не відповіли.

Нагадаємо, комісію від Івано-Франківської міської ради, яку створили, аби дослідити реставрацію готелю "Дністер" першого квітня впустили до самої пам’ятки архітектури із третьої спроби.

 


Переглядів: 132 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024