Субота, 27.04.2024, 01:16:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 11

Перший заступник Калуського міського голови Мирослав Тихий видав розпорядження № 120-р «Про проведення інвентаризації пам’ятних знаків (пам’ятників, меморіальних дощок, горельєфів, барельєфів тощо) Калуської міської територіальної громади».

З метою дотримання чинного законодавства України щодо встановлення та проведення інвентаризації існуючих меморіальних дощок та інших пам’ятних знаків на території Калуської громади створена комісія під головуванням заступника міського голови Надії Гуш, інформує Калуш ФМ.

Заступник голови комісії – начальник управління куль ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

В Івано-Франківську розпочали поточний ремонт фасаду міської ратуші. Востаннє споруду капітально лагодили 20 років тому. З проханням провести хоча б поточний ремонт до міської ради звернувся орендар приміщення – Івано-Франківський краєзнавчий музей.

Приміщення міської ратуші орендують декілька організацій. Найбільшу площу, яка охоплює кілька поверхів, орендує Івано-Франківський краєзнавчий музей. З червня минулого року керівництво музею кілька разів зверталося до управління культури з проханням звернути увагу на стан будівлі.

«Ми побачили, що після затяжних дощів відбувається заті ... Читати далі »

Переглядів: 160 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

Про конфлікт навколо історичного готелю «Дністер» у Франківську нині не чув хіба той, хто не хотів. І списів наламано вдосталь. Певно, багатьом із нейтральної (байдужої) публіки вже й остогидло. Але навряд ця історія закінчиться швидко, тож треба набратись терпіння.

На сучасних тренінгах є правило: говорити виключно про себе. Ти не критикуєш інших, не намагаєшся нікого переконувати, просто розповідаєш свої думки й відчуття. Тільки про себе, пише Андрій Філіппський у Репортері.

Я в цій історії на боці громади, тобто проти сім’ї Бойків з їхньою реконструкцією. І до вчорашнь ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

Історія про те, як восени 1939 року дружини радянських чиновників з’явились у Львівській опері в нічних сорочках, вже давно стала хрестоматійною.

Жінки, які до того бачили лише продукцію фабрики «Красная швєя», виявили їх у гардеробах галичанок і вирішили, що то вечірні сукні, пише «Репортер».

Мене дуже цікавило запитання – а чи розгулювали вони в пеньюарах по Станиславову? Юрій Андрухович у романі «Коханці юстиції» піддає це сумніву:

... Читати далі »

Переглядів: 142 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

При будівництві чи відновленні архітектурних пам’яток нашого міста не раз траплялися нещасливі випадки, часом навіть зі смертельним результатом – пише “Західний кур’єр”.
При будівництві пасажу Гартенберґів покалічилося двоє людей. В кінці грудня 1904 року тесля Петро Хмельовський, що працював на будові пасажу, заради забави вліз на стовп риштування і спробував покататися на тросі, що був на ньому закріплений. Унаслідок чого впав з висоти 5 м і отримав серйозні травми. Про подробиці другого нещасливого випадку преса не повідомляє.

У 1927 році відбулася реставрація будівлі товариства «Сокіл» (тепер площа Міцкевича, 2), збудованої в 1895 році. Будинок сильно постраждав під час пожежі. Шко ... Читати далі »

Переглядів: 164 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

У світовій історії було немало прикладів, коли розумні, талановиті й впливові чоловіки здійснювали нехай не завжди розсудливі, зате ефектні й благородні вчинки заради коханих жінок – пише “Західний кур’єр”.

Життєвий шлях деяких із них був тісно пов’язаний з нашим містом. Король, впливовий магнат, геніальний поет і… простий продавець галантерейної крамниці. То які ж вони – джентльмени в історії нашого міста? У світовій історії було немало прикладів, коли розумні, талановиті й впливові чоловіки здійснювали нехай не завжди розсудливі, зате ефектні й благородні вчинки заради коханих жінок. Життєвий шлях деяких із них був тісно пов’язаний з нашим містом. Король, впливовий магнат, геніальни ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021

Сімейні конфлікти мешканців Станиславова розглядалися Окружним судом, якщо їх не вдавалося вирішити у мирний спосіб – пише “Західний кур’єр”.

У 1936 році в місті обговорювали справу «дружини двох чоловіків». Станиславівський кравець-єврей пан Б. одружився і незабаром після весілля виїхав на заробітки до Америки. Дружина під час відсутності благовірного піддалася спокусі і розпочала роман із таким собі паном Е. Її чоловік регулярно надсилав їй листи, у яких писав, що сумував за своєю половиною, і всіляко намовляв її приїхати до нього. Однак у плани жінки це не входило, адже вона вирішила розірвати стосунки з чоловіком і одружитися з паном Е.

... Читати далі »

Переглядів: 158 | Долучив: Dnister | Дата: 11.04.2021










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024