П`ятниця, 26.04.2024, 22:43:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2021 » Квітень » 11 » Сімейні справи
17:00:35
Сімейні справи

Сімейні конфлікти мешканців Станиславова розглядалися Окружним судом, якщо їх не вдавалося вирішити у мирний спосіб – пише “Західний кур’єр”.

У 1936 році в місті обговорювали справу «дружини двох чоловіків». Станиславівський кравець-єврей пан Б. одружився і незабаром після весілля виїхав на заробітки до Америки. Дружина під час відсутності благовірного піддалася спокусі і розпочала роман із таким собі паном Е. Її чоловік регулярно надсилав їй листи, у яких писав, що сумував за своєю половиною, і всіляко намовляв її приїхати до нього. Однак у плани жінки це не входило, адже вона вирішила розірвати стосунки з чоловіком і одружитися з паном Е.

Обманутий чоловік, дізнавшись про зраду дружини, засипав її листами і намірявся приїхати та з’ясувати стосунки з коханцем дружини.
Щоб схилити чоловіка швидше дати їй розлучення, дружина вислала благовірному своє фото у ліжку з коханцем. За розглядом цієї справи про розлучення з цікавістю спостерігали міські пліткарі.

Ще одна сімейна справа розглядалася судом у 1937 році. Молодий художник Юзеф Р., син тоді вже покійного гімназійного професора, подав до суду на власну матір. Він вимагав від неї виплати 10 тис. злотих як компенсацію за перешкоджання йому у навчанні живопису. Юзеф Р. довший час перебував у Парижі, де навчався в Академії мистецтв. Маєтком, успадкованим від батька, розпоряджалася мати молодого художника, яка щомісячно висилала синові певну суму на прожиття та оплату навчання. Аж ось художник надіслав матері листа, в якому просив її вислати йому ще двісті злотих понад щомісячну суму.

Матері це прохання видалося підозрілим, тим паче, до неї доходили чутки, що її син у Парижі більше часу проводив у товаристві якоїсь молодої жінки, ніж на мистецьких студіях. Тому вона не вислала додаткову суму, ба більше, навіть затримала виплату щомісячного утримання. Це змусило сина повернутися до Станиславова і подати на матір до суду. На жаль, преса не повідомляла про результати цього сенсаційного процесу.


Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 158 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024