Середа, 24.04.2024, 16:07:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Листопад » 7 » IV Краєзнавчі читання пам’яті Петра Тронька
18:13:38
IV Краєзнавчі читання пам’яті Петра Тронька

2 листопада 2017 року в Національній історичній бібліотеці України відбулась всеукраїнська науково-практична конференція на тему «Бібліотечне краєзнавство у культурному просторі України». У ній взяли участь працівники Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка Галина Горбань і Галина Пристай.

Учасників конференції привітали перший заступник голови Національної спілки краєзнавціи України Р.В.Маньковська, генеральний директор Національної історичної бібліотеки України А.В.Скорохватова та директор музею Української революції 1917-1921 років О.С.Кучерук.

На пленарному засіданні про історію, традиції та новації всеукраїнського наукового журналу «Краєзнавство» з нагоди його 95-літнього ювілею розповіли у своїх виступах заступник головного редактора, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ О.Г.Бажан та члени редколегії -голова Київської міської організації Національної спілки краєзнавців О.П.Гончаров, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ В.І. Митько та відповідальний секретар НСКУ В.І.Дмитрук.

Розвиток бібліотечного краєзнавства в сучасний період на основі аналізу потоку видань та публікацій за 2007-2016 рр. висвітлила завідувач сектора науково-дослідної роботинауково-методичного відділу НІБУ В.П.Кисельова.

Заступник директора з наукової роботи Івано-Франківської ОУНБ Г.В.Горбань поділилась досвідом плідної співпраці головної книгозбірні Прикарпаття з обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.

На секційному засіданні «Бібліотеки як центри історико-краєзнавчих та культурологічних досліджень» працівники різних структурних підрозділів Національної історичної бібліотеки України, Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського, завідувачі відділів краєзнавства Полтавської, Дніпропетровської, Вінницької ОУНБ, старший науковий співробітник Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, краєзнавці-аматори познайомили присутніх з своїми краєзнавчими дослідженнями, зокрема й щодо подій Української революції 1917-1921 рр. та накопиченим досвідом поширення краєзнавчої інформації за допомогою інноваційних технологій.

Завідувач відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка, кандидат наук із соціальних комунікацій Г.І.Пристай у своїй доповіді «Позиціювання обласними універсальними науковими бібліотеками регіонального культурно-мистецького концепту у мережевому середовищі» розкрила проведену нею наукову розвідку щодо даної тематики. Особливу увагу сконцентрувала на роботі відділу літератури з мистецтва з даної проблематики, який очолює.

За результатами науково-практичної конференції була прийнята відповідна резолюція.


Переглядів: 475 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024