П`ятниця, 19.04.2024, 07:58:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 16 » Кримінальна історія: агресивні візники
11:28:27
Кримінальна історія: агресивні візники

На початку ХХ століття громадським транспортом Станиславова були однокінні і двокінні фіакри. Міські жителі часто нарікали на якість перевезень і скаржилися, що фіакри були обшарпаними і брудними, а візники неввічливими. Крім того, оплату за проїзд час від часу підвищували, а пізно ввечері перевізники не вмикали світло, тож доводилося їхати в темряві.

Інколи траплялося також, що візники не дотримувалися місць стоянок, а кружляли навколо людних місць.Однак історія, яка сталася в липні 1902 року, перейшла всі можливі межі, адже тоді візник фіакру напав на поліцейського.

27 серпня того року в Окружному суді Станиславова розглядалася справа візника фіакра Якуба Хадаля, на лаві підсудних опинилися також кілька його колег. Поліцейський Ян Борисевич під час патрулювання міських вулиць побачив, що кінь цього візника випасався на газоні просто посеред вулиці.

Зрозуміло, що це суперечило правилам, тому страж порядку зробив візникові зауваження і вимагав від нього негайно прибрати коня з газону. Але візник відповів на зауваження поліціянта лайкою, а потім узагалі кинувся на нього з кулаками.

До Якуба Хадаля приєдналося кілька його колег, які силою вирвали у поліцейського шаблю і сильно його побили. На місце події прибув поліційний патруль, який заарештував кількох найбільш агресивних візників. При затриманні візники ще й намагалися відбиватися від стражів порядку.

Цікаво, що під час судового слухання звинувачувані отримали не такі вже й суворі вироки – від двох до шести місяців тюрми. Мабуть, далися взнаки зусилля відомого місцевого адвоката пана Юркевича.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 149 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024