Вівторок, 16.04.2024, 23:10:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 4 » Літопис покутського села – серед взірцевих
10:57:01
Літопис покутського села – серед взірцевих

Перед Всеукраїнським днем краєзнавства (28 травня) в Івано-Франківську презентували книжку «Уклін вам, Задубрівці: Історія села Задубрівці».

У цьому науково-популярному історико-краєзнавчому виданні висвітлено різні аспекти громадського життя Задубрівців. Причому дослідницьку увагу було зосереджено не лише на історичних процесах у населеному пункті. Значну частину матеріалів присвячено вивченню розвитку археологічних старожитностей, топоніміці, антропоніміці села, шкільництву, культурно-мистецькій та етнографічній палітрі, духовно-релігійному поступу, спортивним досягненням задубрівчан.

– Ідея написання такої фундаментальної книжки виникла ще 2016-го. І відразу створений оргкомітет з її підготовки почав працювати над таким виданням, – розповів автор ідеї, один із авторів видання, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій. – Адже ми тоді знали, що 2019-го село відзначатиме 550 років з часу першої писемної згадки про нього… Над книжкою працювало понад 40 авторів, кожен виконував роботу за своїм напрямом. У підсумку вийшла не просто книжка про історію села, а одне з найкращих видань такого роду в Україні…

«Книга має п’ять розділів. Бібліографічний опис її становить понад 2700 джерел. Окрім науково-архівних, бібліотечних матеріалів, також використовували й матеріали жителів села. Зібрано понад десяток спогадів задубрівчан, сотні фотографій із родинних архівів місцевих жителів», – зазначив головний редактор видання Андрій Королько.

"Галичина"


Переглядів: 157 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024