П`ятниця, 26.04.2024, 05:31:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 8 » Презентація книги «Тоді в Болехові. Гебрейська історія»
09:28:04
Презентація книги «Тоді в Болехові. Гебрейська історія»

У відділі літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулась презентація книги Анатоля Реньє «Тоді в Болехові. Гебрейська історія» за участю перекладачки Галини Петросаняк.

Книга «Тоді в Болехові» розповідає про долю єврейської родини Ґрюншлаґів, починаючи від мирних часів й до початку Другої світової війни, від часу, коли сім’ю за російської окупації позбавили власності – до приходу німців, від перших акцій-розстрілів – до моменту, коли герої твору вирішують сховатися в лісі, щоб пережити жахіття війни.
Автор книги Анатоль Реньє – співак-куплетист, гітарист, автор текстів і композитор, народився у 1945 році. У вісімнадцятирічному віці вперше побував у Ізраїлі, відтоді тісно пов’язаний з гебрейським народом. Випадкова зустріч з одним із синів Мойсея Ґрюншлаґа стала поштовхом для написання цієї книги.
Передмову до українського видання та наукове редагування здійснила історик-джерелознавець, член Національної спілки краєзнавців України Любов Соловка, яка займається дослідженням теми Голокосту.
Відома поетеса Галина Петросаняк розповіла про те, чому, власне, цю книгу вирішила перекладати та про свою зустріч з автором твору. Також перекладач зачитала уривки книги, які відтворюють життя мешканців довоєнного Болехова, в якому до початку радянсько-німецької війни єврейське населення складало більше 4 тисяч осіб.
На важливість таких книг та їх перекладів для українського читача звертали увагу і перекладач Г.Петросаняк, і автор передмови Л. Соловка, і присутні на заході історики – П. Гаврилишин, Р.Чорненький та письменники – В.Єшкілєв, М.Микицей, М.Ткачівська, С.Бреславська, журналістка А.Кирпан та інші.


Переглядів: 380 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024