Вівторок, 16.04.2024, 21:47:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 15 » Проєкт "Театр замку Краснодвір" став фіналістом всеукраїнського конкурсу "Наша громада"
11:44:21
Проєкт "Театр замку Краснодвір" став фіналістом всеукраїнського конкурсу "Наша громада"

Надвірнянський проєкт "Театр замку Краснодвір: інтерпретація спадщини міста Надвірна" став фіналістом всеукраїнського конкурсу "Наша громада". Про це Суспільному повідомив голова ГО "Надвірнянський туристично-інформаційний центр" Володимир Гринішак.

"Це буде дуже конкурентноздатний культурно-туристичний продукт "Театр замку Краснодвір", де ми хочемо інтерпретувати історію міста і розказати людям про те, чим воно славиться. А це – і дуже добра випічка, і добрі м’яса, та інші історії, які ми маємо довкола замку. В межах проєкту ми хочемо наблизитися до створення цього продукту", – каже Володимир Гринішак.

За словами голови організації, у межах проєкту планують провести консерваційні роботи, розчистити замок, а також виготовити необхідну документацію. Мова йде про робочий проєкт на будівництво візит-центру і підземного переходу, який має з’єднати візит-центр і безпосередньо руїни вежі. Також у планах запустити в Надвірній театралізовані екскурсії, які будуть відбуватися безпосередньо на території замку.

"Проєкт унікальний тим, що в Україні поки немає аналогів тому, що ми придумали. Частину вежі ми хочемо накрити склом, і це один із елементів консервації. Також будемо інтерпретувати історію зовсім інакше, ніж це зазвичай роблять у музеях. Ми хочемо використати сучасні технології, 3D-проекції, звук, світло і це поєднати з театром. Тобто, це будуть актори, які гратимуть і створюватимуть сучасне і круте шоу. Це все буде відбуватися у вежі, під скляним прозорим куполом. І ще люди зможуть там частувати добрими наїдками з Надвірної", – ділиться планами Володимир Гринішак.

Історик додає, що довкола проєкту об’єдналися студенти, учні, історики, підприємці, та науковці.

Головний приз конкурсу – 500 тисяч гривень. У фінал відібрали 26 проєктів з 283. "Театр замку Краснодвір: інтерпретація спадщини міста Надвірна" – єдиний представник від Прикарпаття.


Переглядів: 144 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024