П`ятниця, 29.03.2024, 02:51:51

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2021 » Червень » 4 » Проєкт відновлення калуської Ратуші вийшов на фінішну пряму
10:55:12
Проєкт відновлення калуської Ратуші вийшов на фінішну пряму

Минув рік з того часу, як калушанам презентували проєкт макету реконструкції міської ратуші, що на замовлення управління будівництва і розвитку інфраструктури міської ради виконали фахівці ТОВ «Зелемінь» зі Львова.

У основі проєкту ліг архітектурний замисел максимального збереження автентичності будівлі та доповнення її функціональною добудовою адміністративних споруд. Тобто, Ратуша має стати муніципальним центром міста, де б у перспективі сконцентрувалися всі необхідні служби, які надаватимуть адміністративні послуги людям, інформують "Вікна" з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Проєктувальні роботи вийшли на фінішну пряму, повідомила авторка проєкту Наталія Зінчук, головний архітектор архітектурного офісу ТОВ «Зелемінь» на зустрічі з керівництвом міста — міським головою Андрієм Найдою та його заступниками. Вона ж наголосила, що бажання власне реставрувати пам’ятку архітектури є показовим і рідкістю для міст — районних центрів. На зустрічі обговорили деталі проєкту. Зокрема, йшлося про вибір будівельних матеріалів (цегли) для оздоблювальних робіт.

Раніше місто сподівалося, що проєкт Ратуші потрапить у проєкт "Велике будівництво", який фінансує держава.

Як повідомляли "Вікна", в Калуші хочуть відтворити Ратушу з вежею і годинником. У жовтні 2020 року палаці культури «Мінерал» відбулося громадське обговорення проєкту «Реставрація та часткове відтворення пам'ятки архітектури місцевого значення "Ратуші" (охоронний №590 початок ХХ ст.) з добудовою адміністративного корпусу на вул. Костельній, 5 в  м. Калуш Івано-Франківської області».

Реалізацію проєкту планували розбити на кілька років, оскільки він буде дуже дорогим — щонайменше 40 млн гривень,  а, скоріш за все, — значно дорожчим.


Переглядів: 148 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024