Субота, 20.04.2024, 16:09:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Жовтень » 20 » В обласному центрі на історичних будинках почали встановлювати інформаційні таблички
11:49:18
В обласному центрі на історичних будинках почали встановлювати інформаційні таблички

Першу таку інформаційну табличку отримала будівля міської поліклініки №3, що на вул. Івана Франка. Ще з часів зведення 1926 року в цих приміщеннях завжди були лікувальні заклади: починалось все з каси хворих (прототипу страхової медицини в Австро-Угорщині) і аж до третьої міської поліклініки, яка успішно працює тут зараз, інформує прес-служба МВК.

"Я радий, що нам вдалось зробити чималий крок в напрямку відновлення історичних будівель. Приміром, фасад цього будинку реставрували минулого року. А в межах програми міської ради відновлення культурної спадщини плануємо реставрувати близько 20 пам'яток. Зараз у роботі сім будинків: три на вул. Леся Курбаса і чотири на вул. Шевченка. Всі реставровані будівлі отримають такі інформаційні таблички, завдяки яким можна буде дізнатись про історію тієї чи іншої споруди", – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

З метою збереження архітектурного обличчя міста розроблено проект історико-архітектурного опорного плану. Такий документ є узагальненим висновком про історичне середовище, землі історико-культурного призначення, існуючі пам’ятки місцевого значення, пам’ятки національного значення, цінну історичну забудову і її значення та роль для майбутнього планування міста. Цей план аналізує якість і цінність фонової забудови, розмежовує історичні ареали, в тому числі археологічні, визначає охоронні зони як окремих пам’яток, так і цілих комплексів і кварталів. Це дозволяє створити абсолютну модель важливих будівель історичного значення.

 

 


Переглядів: 334 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024