Субота, 20.04.2024, 00:04:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 23
Сьогодні питання реконструкції в'ізної брами Палацу Потоцьких розглядалося й на сесії Івано-Франківської обласної ради.
Зокрема, депутати висловили думку, що потрібно вже нарешті поставити крапку в цьому питанні.
В свою чергу губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк підтримав цю точку зору. «Я особисто вітаю позицію міського голови Віктора Анушкевичуса стосовно того, щоб Браму передали на баланст міста», - зазначив Вишиванюк.
За його словами, відповідна згода є й зі сторони нинішнього власника – бізнесмена Олега Бахматюка, з яким він особисто теж мав перемовини.
Переглядів: 516 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2012

18 березня у с. Зелена вшанували полеглих повстанців. Минуло 62 роки, як у хаті Миколи Ференчука загинуло шестеро вояків УПА. Священики УГКЦ відправили на місці загибелі панахиду за невинно убитими українцями та тисячами тих, котрі віддали своє життя за вільну Україну. Згадали всіх, хто в часи комуністичної неволі своїм чином давав свідоцтво віри та відданості Богові, Церкві та своєму народові.
Голова Богородчанського районного проводу Братства ОУН-УПА Дмитро Верхоляк («Дуб») розповів про історію загибелі цих молодих хлопців: – 20 березня 1950-го загинуло шестеро повстанців, які волею долі зупинилися на нічліг у хаті Миколи Ференчука. На ранок, дізнавшись про партизанів від зрадника, енкаведисти оточили хату. В обмін на життя повстанцям пропонували здатися. Партизани УПА не здалися ворогові живими. Перед смертю голосно крикнули: «Слава Україні!». І про ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2012

21 березня в Народному домі м. Тлумач відбулася нарада на тему: «Про стан та перспективи розвитку музейної справи в районі», в якій взяли участь керівники громадських музеїв, клубні та бібліотечні працівники.
Розпочинаючи нараду, начальник відділу культури РДА Галина Петрунько поінформувала про стан та розвиток музейної справи району.
Заступник голови РДА Олександра Чаплінська висловила пропозиції щодо підготовки Концепції розвитку музейної справи, створення табору відпочинку для обдарованих дітей в с. Кутище, залучення учнівської молоді під час літніх шкільних таборів до збору експонатів для громадських музеїв району, проведення заходів у населених пунктах із вшанування творчих людей краю та написання літописів сіл Тлумаччини за активної участі клубних та бібліотечних працівників. ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Долучив: Dnister | Дата: 23.03.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024