Четвер, 25.04.2024, 08:56:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 20
Є події, до яких звикаєш, і вже не можеш собі уявити, що може бути інакше. Багаторічна епопея з палацом Потоцьких в Івано-Франківську відноситься саме до таких подій.
Епопея ця розтягнута в часі і просторі в нескінчену стрічку, початок якої губиться десь в далеких часах совіцької доби, а кінець розчиняється в тумані майбутнього й можна лише здогадуватися що там, за цим туманом.
Палац (котрий внаслідок уміло проведеного ґешефту з армійськими структурами опинився в руках підприємливого Олега Бахматюка) роками стоїть спорожнілий, занедбаний та покинутий.
Цілком припускаю, що ночами, його вологими темними коридорами, майже не торкаючись здибленого паркету, вкритого шаром осипаної штукатурки пересуваються різноманітні привиди. ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

20 березня 2012 р. під головуванням заступника голови Галицької райдержадміністрації Ірини Чернеги відбулося чергове засідання робочої групи щодо підготовки видання «Славетні галичани». У роботі групи прийняли участь голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький, професори Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника - Ігор Коваль та Богдан Тимків, начальник відділу туризму і культури Галицької райдержадміністрації Марія Іваськів, головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Андрій Чемеринський, голова Галицької районної організації НРУ Володимир Федорняк.
Порядок денний засідання передбачав підведення попередніх підсумків роботи та планування праці на майбутнє. Впродовж тижня, який минув від останнього засідання робочої групи, до праці над підготовкою видання активно  долучилися працівники Галицької районн ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

22 березня 2012 року о 16 год. в Музеї мистецтв Прикарпаття, майдан Шептицького, 8, відкриється виставка живопису «Олекса Новаківський і його учні», присвячена 140-річчю від дня народження художника. На виставці будуть представлені роботи з фонду музею, а також полотна з приватних колекцій.
Переглядів: 508 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

Під такою назвою у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка функціонує книжкова виставка-пам’ять із циклу „Духовні пастирі Галичини”, присвячена 145-річчю від дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви, Владики-Ординарія Станиславівської Єпархії, патріота України та мученика за єдність святої Церкви.
На виставці експонується чимало видань, в яких на основі багатої джерельної бази об'єктивно аналізується  пастирська та суспільна діяльність ісповідника віри (П. Мельничук „Владика Григорій Хомишин: патріот, місіонар, мученик", О. Єгрешій „Єпископ Григорій Хомишин: портрет релігійно-церковного і громадсько-політичного діяча" та ін.), розкривається його тернистий життєвий шлях (В. Грабовецький „Сторінки літопису Івано-Франківського Катедрального Собору Святого Воскресіння", В. Бабій „Владичий жезл ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

Брифінг секретаря Івано-Франківської міської ради Руслана Марцінківа та голови постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету Романа Онуфріїва, що повинен був відбутись сьогодні на площі перед брамою палацу Потоцьких відмінили.
Причиною тому стала озвучена офіційна позиція власника комплексу палацу Потоцьких Олега Бахматюка, згідно якої він повністю підтримує точку зору Івано-Франківської міської ради та громадськості, щодо необхідності негайної реставрації в’їзної брами палацу.
Заявлено, що вже у найближчий час, спільними зусиллями міської влади та власника буде розпочато реставраційні роботи із прагненням завершити їх до 350-ти річчя міста Івано-Франківськ.
Секретар Івано-Франківської міської ради Русл ... Читати далі »
Переглядів: 576 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

У неділю, 18 березня ц.р., в краєзнавчому музеї с. Кутище Тлумацького району відбулося урочисте відкриття персональної виставки майстра творів декоративно-прикладного мистецтва графіки й живопису Йосипа Пони.
Усі присутні мали змогу відвідати кімнату живопису, в якій виставлено 50 творів майстра (портрети, натюрморти, пейзажі, роботи з різьби по дереву).
«Мрія про персональну виставку в день 50-ти літнього ювілею, на якій було б 50 власних робіт, здійснилася», - зізнався Йосип Пона.
Заступник голови районної державної адміністрації Олександра Чаплінська та сільський голова Богдан Налисник відкрили виставку та висловили найщиріші побажання та слова вдячності митцю за його творчу працю, а також вруч ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012

В четвер, 22 березня з нагоди 100-річчя Пласту в театрі кіно «Люм’єр» відбудеться прем’єра документальної стрічки «Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919 - 1939», а також прес-конференція творчого колективу, що працював над створенням фільму.
Режисером стрічки є відомий український кліпмейкер – Тарас Химич, знаний за відео-роботами гуртам «ТНМКонго», «Скрябін», «Тартак», «Гайдамаки», «Фліт», а також за документальними фільмами «У рамках долі» та «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939-1941».
Нова робота кіностудії «Invert Pictures» і «Західно-Українського центру історичних досліджень» є ґрунтовним дослідженням історії Закарпаття періоду 1919-1939 років, підсилене вичерпними оповідями очевидців, маловідомими документами, а також майстерно відзнятими краєвидами і художніми сценами. Цік ... Читати далі »
Переглядів: 502 | Долучив: Dnister | Дата: 20.03.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024