П`ятниця, 26.04.2024, 11:52:48

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 20 » Продовжується праця над «Славетними галичанами»
18:24:48
Продовжується праця над «Славетними галичанами»
20 березня 2012 р. під головуванням заступника голови Галицької райдержадміністрації Ірини Чернеги відбулося чергове засідання робочої групи щодо підготовки видання «Славетні галичани». У роботі групи прийняли участь голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький, професори Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника - Ігор Коваль та Богдан Тимків, начальник відділу туризму і культури Галицької райдержадміністрації Марія Іваськів, головний спеціаліст управління культури облдержадміністрації Андрій Чемеринський, голова Галицької районної організації НРУ Володимир Федорняк.
Порядок денний засідання передбачав підведення попередніх підсумків роботи та планування праці на майбутнє. Впродовж тижня, який минув від останнього засідання робочої групи, до праці над підготовкою видання активно  долучилися працівники Галицької районної бібліотечної системи. Силами бібліотекарів уже зібрано два десятки життєписів уродженців районів, які далеко відомі за його межами. З квітня до процесу збору матеріалу будуть залучені представники освітніх закладів району.
Члени робочої групи прийняли за основу попередні списки відомих галичан, життєписи яких пропонується висвітлити в довіднику. На даний час загальний перелік прізвищ становить близько чотирьох сотень осіб; списки створено в алфавітному порядку та за походженням з населених пунктів.
Робочою групою вирішено долучити до праці над виданням відомого краєзнавця, керівника науково-редакційного відділу при управлінні культури облдержадміністрації «Звід пам’яток. Івано-Франківська область» Зеновія Федунківа (уродженця села Дем’янова Галицького р-ну). Впродовж найближчого часу професор Ігор Коваль підготує рекомендації щодо написання життєписів – які будуть розповсюджені у освітніх закладах району. Також, запропоновано у районному часописі «Галицьке слово» надрукувати заклик до краян щодо збору матеріалів про видатних земляків і подання їх робочій групі. 
Чергове засідання оргкомітету відбудеться у першій декаді квітня. 

Переглядів: 540 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024