Четвер, 28.03.2024, 15:06:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 26
У природі наших людських взаємин часом трапляються якісь зовсім не з’ясовані співпадіння, які свідомо не можливо передбачити, а тим паче дати їм якесь логічне пояснення. Так сталося і цього разу...
У містечку Вижниці у нас були призначені натурні зйомки. Вперше ми туди їхали автомашиною Ярослава Бакая – знаного на Коломийщині перекладача-поліглота, людини, яка за специфікою своїх духовних і бізнесових справ цікавиться книжковими раритетами і новинками. Ми знаємося давно, у чомусь схожі наші спільні інтереси, тож і мені до рук інколи потрапляє від нього якась літературна цікавинка. От і тепер, вже в салоні автівки мій «wiz a wiz» запропонував переглянути збірник біографічних досліджень про дещо забутих українських культурних діячів. Був серед них представник ще «цісарської Коломиї» Іван Раковський – професор, який у нашому передвоєнному місті створив ви ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Долучив: Dnister | Дата: 26.03.2012

Делегація Нідерландів прибула до Івано-Франківська, щоб вшанувати пам'ять в'язнів нацистського концтабору "Сталаг-371", який розташовувався тут під час Другої світової війни. Зараз на місці концтабору - база "Беркута".
"Беркутівці" показали голландським дипломатам та родичам полонених казарми, в яких утримувалися в'язні, та цвинтар, на якому поховано чотирьох підданих Нідерландів, інформує tochka.net.
Серед в'язнів концтабору під час війни було п'ятеро генералів, 1880 офіцерів та 150 курсантів армії Нідерландів.
Деяким вдалося втекти, але більшість спроб втечі закінчувалися трагічно. У 1944 році при наближенні Червоної Армії нацисти евакуювали полонених на Захід.
Переглядів: 540 | Долучив: Dnister | Дата: 26.03.2012

23 березня відбулося перше організаційне засідання тимчасової депутатської комісії щодо інвентаризації пам'ятників радянської доби на території Надвірнянського району, яке провів заступник голови районної ради Іван Степник. Рішення про створення тимчасової депутатської комісії прийнято на сесії районної ради 23 лютого 2012 року.
Тимчасова депутатська комісія вирішила:
1. Провести інвентаризацію пам'ятників радянської доби на території Надвірнянського району з детальним описом.
2. Звернутися до сільських, селищних голів, органів місцевого самоврядування щодо надання інформації про розміщення на їх території пам'ятників радянської доби з детальним описом. Інформацію подати до 23.04.2012.
Переглядів: 511 | Долучив: Dnister | Дата: 26.03.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024