Четвер, 28.03.2024, 19:11:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 07
На черговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати розглянуть питання про найменування вулиць Проектна-I-Гімназійна та Проектна-IV-Гімназійна.
У підготовлених проектах рішень на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради пропонується найменувати вулицю Проектна-I-Гімназійна іменем Єпископа Григорія Хомишина, а вулицю Проектна-IV-Гімназійна іменем Єпископа Івана Лятишевського.
Переглядів: 515 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2012

Минулого тижня в Івано-Франківську презентували історичний документальний фільм «Історія Станиславівської фортеці». Кіно унікальне, бо поки що єдине, у якому  розповідається про історію фортеці від початку її заснування і до сьогодні. Не лише розповідається, але й показується – спеціально для фільму було створено кілька 3D моделей фортеці, а візуалізація сьогодні для вивчення історії – річ першочергова. Коли бачиш, до прикладу, що на місці фортечних ровів постали сучасні вулиці Новгородська, Лесі Українки, Дністровська та Грушевського, фортеця перестає бути неживою сторінкою історії.
Презентація фільму відбувалася у фортечній галереї «Бастіон». Це 12-хвилинна короткометражка. Стрічку розпочали з того, що відновлений бастіон, у якому сьогодні розташовуються крамниці та кав'ярні, є частиною правдив ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Долучив: limnytcja | Дата: 07.11.2012

В с. Білі Ослави Надвірнянського району розпочався збір коштів на пам’ятник Марійці Підгірянці. Ініціювала його громадська організація "Рідне село", яку очолює Михайло Шкрумиляк. А про ідею написали в останньому числі газети, яку почали видавати з Дня Незалежності.
Саме в Білих Ославах народилася Марія Ленерт-Домбровська, яка в українську поезію увійшла як Марійка Підгірянка. На приміщенні старого корпусу місцевої школи встановлена пам’ятна дошка з її барельєфом. Є в селі і музей Марійки Підгірянки, який очолює краєзнавець, лауреат премії Марійки Підгірянки Василь Левицький.
А от тепер ініціюють встановлення пам’ятника поетесі. Сподіваються, що вдасться, адже більше 20 років, звернувшись до громади, зібрали кошти і встановили в центрі села пам’ятник Тарасові Шевченку. І хоча у Білих Ославах Марійка Пі ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024