Вівторок, 23.04.2024, 19:44:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 08
140-у річницю від дня народження українського письменника, літературознавця, критика, перекладача, історика літератури, видавця, публіциста, громадсько-культурного діяча та художника Богдана Лепкого відзначатимуть в Україні 9 листопада.
З нагоди ювілею на батьківщині видатного українця, Тернопіллі, ще на початку листопада розпочались різні заходи на вшанування такої поважної дати. Загалом за цей рік в області видано нові путівники, перевидано твори славетного земляка, організовано численні виставки.
На базі Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка відбулася Міжнародна наукова конференція «Творчість Богдана Лепкого в контексті американського і європейського дискурсу». А спільним проектом працівників обласного комунального музею Богда ... Читати далі »
Переглядів: 511 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2012

8 листопада 2012 року селі Медуха, біля пам’ятника міністру військових справ Уряду Західно-Української Народної Республіки Дмитру Вітовському, відбулися урочистості, присвячені 94-й річниці з дня проголошення Західно-Української Народної Республіки та 125-й річниці з дня народження Дмитра Вітовського.
Розпочалося свято панахидою пам’яті, яку відслужив парох села отець Василь Чередарчук. До підніжжя пам’ятника було покладено вінки та квіти від районної державної адміністрації, районної ради, сільської ради, Галицько-Рогатинського об’єднаного військового комісаріату, районної станиці Братства вояків ОУН-УПА, мешканців району, ліцеїстів Львівського військового ліцею ім.Героїв Крут.
Заходи продовжились у ... Читати далі »
Переглядів: 474 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2012

Мистецька академія з нагоди 135-ліття від дня народження видатної української художниці Олени Кульчицької відбудеться в Коломийському національному музеї.
Народна художниця України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Олена Кульчицька була художником універсальним, вона спробувала себе в дуже різних мистецьких жанрах і напрямках. Проте найсильнішою частиною її творчості є графіка. Саме вона відродила техніку деревориту та ліногравюри…
Під час мистецької акції у Музеї, науковці разом зі студентами Коломийського педколеджу пригадають сторінки життя й творчості першої в Галичині жінки-художниці Олени Кульчицької, а розповіді про конкретні твори мисткині, що містяться у збірці Національного музею, підсилить слайд-шоу.
Переглядів: 859 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2012

Кілька днів тому в Івано-Франківську власник магазину «Старі речі» (Січових Стрільців, 14) зняв старі автентичні двері та поміняв їх на пластикові. Споруда — пам’ятка архітектури місцевого значення, яка побудована в кінці XIX століття.
Історія із цими дверми тягнеться уже кілька місяців. Нам повідомляли, що ще влітку в місті бачили оголошення про те, що вони продаються. Правда, оголошення не збереглося, а власник приміщення це заперечує.
«Двері були нікудишні», — каже обласний охоронець культур­ної спадщини Андрій Давидюк. 
За словами начальника міського відділу охорони культурної спадщини Ігоря Панч ... Читати далі »
Переглядів: 563 | Долучив: limnytcja | Дата: 08.11.2012

27 листопада на Верховинщині відбудеться перший районний фестиваль – конкурс гуцульської співанки імені Марії Кречунєк (Чукутихи), - каже його ініціатор заслужений працівник культури України Роман Кумлик. –«Може би навернулася молодь до гуцульської співанки». Оскільки талановита гуцулка Чукутиха тривалий час жила і похована в селі Верхній Ясенів, пропонується провести співанковий фестиваль у Будинку культури цього села і, «тим самим, вшанувати яскравий співочий талант цієї найвідомішої виконавиці автентичних гуцульських співанок».
«Хочемо провести фестиваль з метою популяризації гуцульської співанки, особливо серед молоді. У Верховинському районі стільки співаків, що, мабуть, за три дні всі свої співанки би не переспівали. Тому звертаємось до усіх бажаючих взяти участь у фестивалі. Бажано, щоб співанки були різнотематичні ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2012

7 листопада в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Івана Франка відбулась краєзнавча студія з мультимедійною мандрівкою, присвячена 50-річчю перейменування м. Станіслава на Івано-Франківськ.
Як відомо, візитною карткою будь-якого міста, його обличчям є архітектура, яка, формуючись впродовж століть, створює своєрідну, неповторну атмосферу, притаманну лише йому. Міські споруди мають часто не тільки архітектурну цінність, а будучи свідками тих чи інших подій або ж ставши домівкою чи тимчасовим притулком для визначних людей, набувають історичної цінності, стають тією ланкою, що поєднує минуле і сьогодення.
Тож присутні на заході студенти педагогічного інституту ПНУ ім. В. Стефаника (куратор Надія ... Читати далі »
Переглядів: 458 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024