П`ятниця, 29.03.2024, 12:37:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 12
9 листопада 2012 року в приміщенні Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського відбулась презентація міжнародного мистецького проекту «Відмінні одягом. Гуцульщина – традиція і сучасність» та презентація каталогу, що став підсумком українсько-польської виставки в Лодзі (Республіка Польща). До виставки, що відбулась в музеї м. Лодзь ввійшло понад 300 експонатів нашого музею, а також роботи художників, митців Коломийщини і Львова, народні музики. 
Виставка доповнювалась мультимедійними засобами, що відтворювали обряди, традиції Гуцульщини: свята і будні, весілля і ін. Навіть вечеря презентувала гуцульські страви. Від імені голови Коломийської РДА слова подяки висловила заступник голови РДА, виконуюча обов’язки керівника апарату Леся Білищак і вручила науковцям, етнографу Аліції Возняк, ... Читати далі »
Переглядів: 475 | Долучив: Dnister | Дата: 12.11.2012

Коли дізналася, що у карпатській глибинці є старий театр, відразу й не повірила. І от ми у мальовничому Красноїллі Верховинського району, що розкинулося високо в горах.
І справді, у цьому віддаленому, здається, Богом забутому селі понад сто років тому відбулась перша вистава Гуцульського театру, який згодом з гастролями побував по всій Україні, у Польщі, Росії. Про це нам розповідають батько та син Сінітовичі – сільські актори з діда-прадіда. І запрошують у колишню хату-читальню зі справжньою театральною залою, костюмерною, декораціями і навіть музеєм, пише Вісник.

Акторами були безграмотні селяни
Переглядів: 581 | Долучив: Dnister | Дата: 12.11.2012

8 листопада 2012 р. в м. Галичі проведено ІІ Міжнародну наукову конференцію ««Слово о полку Ігоревім» та його доба (на посвяту Ярославу Осмомислу)». Її організаторами виступили Міністерство культури України та Національний заповідник «Давній Галич». 
Захід стосувався проблематики однієї з найбільш відомих давньоруських поетичних пам’яток, героїчної поеми ХІІ століття – «Слова о полку Ігоревім». Даний твір відомий в наукових колах та серед читацької аудиторії з кінця ХІХ століття, на даний час йому присвячено більше семи сотень дослідницьких праць. 
В роботі конференції взяли участь територіальний представник з питань охорони культурної спадщи ... Читати далі »
Переглядів: 660 | Долучив: Dnister | Дата: 12.11.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024