П`ятниця, 29.03.2024, 07:26:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 21
На початку ХХ століття олень вважався найпрестижнішим трофеєм. Тому полювати в українські Карпати приїжджала еліта з усього світу – англійські лорди, австрійські і німецькі князі, американські багатії і навіть індійські магараджі.
Осінь для справжніх мисливців – це передусім оленячі риковиська. Втім, цікаво, що олені, які сьогодні вважають окрасою карпатської фауни, ще років двісті тому були рідкістю в наших лісах.
На думку Івана Марцінківа –  відомого в Європі науковця, мисливця, автора розвідок «З риковиськ у Мізуні та про архикняжі полювання», «Карпатський олень», «Риковище оленів у Карпатах», «Стан дичини у визволеній Галичині» та інших, карпатський олень є особливим видом оленя, який з’явився в наших краях з початком активної лісозаготівл ... Читати далі »
Переглядів: 509 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

З нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору й політичних репресій – щорічного національного пам’ятного дня в Україні, який в цьому році співпав з 65-ми роковинами Голодомору в Західній Україні, в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка діють книжково-ілюстративні виставка-пам’ять «Голодомор: погляд із сучасності» та виставка-календар «Західна Україна. 1947. Голодомор: знай і пам`ятай».
 О, як же ти не вмерла, Україно?!
 Бо скільки ж то зловісницька мета.
 Звела людей, приречених безвинно, -
 Й ніхто за це ні в кого не спитав.
Українс ... Читати далі »
Переглядів: 658 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

18 листопада 2012 року у літературно-меморіальному музеї Івана Франка села Криворівня відбувся літературно-музичний вечір «Крісло для Гната Мартиновича. «Невидима присутність Хоткевича», присвячений 135-річчю від дня народження Гната Хоткевича. Вступним словом про життєвий та творчий шлях Гната Хоткевича, вечір розпочала завідувач музею Івана Франка - Ганна Луцюк. Продовжили розповідь про Г.Хоткевича Отець Іван Рибарук настоятель церкви Пресвятої Богородиці, Ольга Харук вчитель української мови та літератури, Василь Зеленчук сільський голова та Василь Зеленчук завуч школи.               
Вірш Анатолія Перерви «Гуцульський дух» читала Оксана Рибарук-Зеленчук. Своїми милозвучними піснями та грі на бандурі порадували глядачів дует бандуристок у складі Марія Храпко і Любов Опарук села Зав ... Читати далі »
Переглядів: 571 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

Це своєрідний альманах, укладений до 75-ліття автора. Видання об’єднало в собі низку художньо-документальних нарисів, замальовок, спогадів-есе, статей, нотаток з народознавства, літературно-мистецького краєзнавства з Прикарпаття, Запоріжжя, Далекого Сходу — Приморського краю і Чукотки.
Переглядів: 525 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

Завтра ввечері у паризькому Луврі розпочинається виставка дерев’яних скульптур Іоанна-Георга Пінзеля. Український дебют у Луврі мав би стати початком «розкрутки» цього загадкового і непересічного майстра, адже твори Пінзеля хоч  Україну покинули вперше, не можуть не вразити своєю високомистецькою експресією.  Ще  з 2007 року, коли три західноукраїнські області розпочали промоцію «українського Мікеланджело», тривала підготовка виставки, і тепер до 25 лютого 2013 року 27 відреставрованих творів матимуть нагоду оглянути гості Лувра — музею, котрий за кількістю відвідувачів сьогодні тримає світове лідерство. 
Скульптури Пінзеля виставлять у каплиці Людовіка XIV. Центральною композицією виставки стане внутрішній вигляд втраченого костелу львівського села Годовиці. Роботи вели, орієнтуючись на фото 30-х років, ... Читати далі »
Переглядів: 517 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

За повідомленням Координаційної ради політичних партій та громадських організацій Калущини, ця подія запланована на 1 грудня.
Тож, 1 грудня о 12.00 у Калуші на вул. Олекси Гірника, 1 грудня розпочнеться урочисте відкриття оновленого пам’ятного знака Герою України Олексі Гірнику, який 21 січня 1978 року на знак протесту проти московсько-більшовицької окупації України вчинив акт самоспалення на Тарасовій горі у місті Каневі.
Координаційна рада запрошує всіх вшанувати своєю присутністю нашого краянина.
Як відомо, 100 тис. гривень для оновлення пам’ятної дошки та впорядкування місця навколо Івано-Франківська обласна рада виділила 100 тис. гривень.
Переглядів: 558 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012

24 листопада, у день пам’яті жертв Голодомору, на Вічевому майдані відбудеться громадська акція «Хліб життя». О 15.30 усі охочі матимуть змогу скуштувати страви, які змушені були споживати українці під час Голодомору-геноциду 1932-1933 рр., щоб вижити: з кори дуба, листя кропиви та кульбаби, каштанів, насіння льону, кропу та інших продуктів.
О 15:45 відбудеться театралізоване дійство, на якому учасники спробують показати масштаби трагедії тих часів. Молоді люди запустять у небо білі надувні кульки як символ невинних жертв голоду.
Також на майдані будуть розміщені інформаційні стенди з фото, документами та свідченнями очевидців про Голодомор.
О 16:00 розпочнеться загальноукра ... Читати далі »
Переглядів: 547 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024