П`ятниця, 26.04.2024, 22:40:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 8 » Відбулися урочистості, присвячені 94-й річниці з дня проголошення ЗУНР та 125-й річниці з дня народження Дмитра Вітовського
20:17:31
Відбулися урочистості, присвячені 94-й річниці з дня проголошення ЗУНР та 125-й річниці з дня народження Дмитра Вітовського
8 листопада 2012 року селі Медуха, біля пам’ятника міністру військових справ Уряду Західно-Української Народної Республіки Дмитру Вітовському, відбулися урочистості, присвячені 94-й річниці з дня проголошення Західно-Української Народної Республіки та 125-й річниці з дня народження Дмитра Вітовського.
Розпочалося свято панахидою пам’яті, яку відслужив парох села отець Василь Чередарчук. До підніжжя пам’ятника було покладено вінки та квіти від районної державної адміністрації, районної ради, сільської ради, Галицько-Рогатинського об’єднаного військового комісаріату, районної станиці Братства вояків ОУН-УПА, мешканців району, ліцеїстів Львівського військового ліцею ім.Героїв Крут.
Заходи продовжились урочистим віче, у якому взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, голова районної державної адміністрації Григорій Івасишин, голова районної ради Петро Стрембіцький, депутат обласної ради Володимир Купчак, сільський голова села Медуха Ігор Вітовський, члени районної станиці Братства вояків ОУН-УПА, ліцеїсти Львівського військового ліцею ім.Героїв Крут, представники широкої громадськості Львівщини, керівники відділів і управлінь районної державної адміністрації, представники політичних партій та громадських організацій району, громадськість села та учнівська молодь.
«Вшановуючи пам’ять творців Західно-Української Народної Республіки, зокрема нашого односельчанина Дмитра Вітовського, і тих, хто поліг у ті буремні роки, - ми повинні усвідомити, що приклад їхнього служіння Богові та Україні має й надалі залишатися взірцем для кожного з нас»,- розпочав віче сільський голова Ігор Вітовський.
Продовжуючи тему, заступник голови обласної державної адміністрації Роман Іваницький, зокрема, сказав: «Західно-Українська Народна Республіка проіснувала недовго, але це була перша цеглина у розбудові незалежної держави. Навіть за такий короткий термін вона зуміла підняти національний дух українства та зробити істотний поштовх на шляху до майбутньої незалежності. Тож любімо свою Україну так, як любили вони - всі ті, хто боровся за вільну і незалежну Україну».
У виконанні учасників художньої самодіяльності району прозвучали стрілецькі та повстанські пісні, а члени Галицького осередку "Пласт" продекламували партіотичні вірші, що надало особливої урочистості заходу.
Член Львівської організації філателістів Андрій Пилюх спільно з керівниками області та району провели погашення конверту з маркою, створеною спеціально для увічнення цієї події.

Переглядів: 476 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024