П`ятниця, 19.04.2024, 21:23:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 21

Краєзнавець Василь Фіцак взявся оцифрувати історичні світлини з архіву голови Калуської міськрайонної організації Союзу українок Любові Липовської.

Саме Любов Липовська надала негативи старих світлин з історії Калуша, розповів у соцмережі дослідник Василь Фіцак:

"Калуш на старій фотографії. Завдячуючи п. Любі Липовській з філії "Союзу Українок" яка радо надала плівочні негативи старих фотографій повязаних з Калушем для оцифрування. Велика подяка п. Полиць ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2018

У травні 2017 р. за ініціативою сл. п. Ярослава Поташника (тогочасного завідувача науково – освітнього відділу НЗ «Давній Галич») на історичних спорудах містах міста, які витримали кілька епох, різного роду перебудови та знищення, було встановлено оригінальні, виконані в сучасних матеріалах, двомовні (українською та англійською) інформаційні таблиці.

Зокрема, ними було прикрашено будівлі колишнього повітового суду, магістрату, ремісничої школи та інших. Даний захід був частиною програми Національного заповідника "Давній Галич", присвяченої ювілею надання місту магдебурзького права та 1120-літтю від першої згадки про Галич ... Читати далі »

Переглядів: 304 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2018

Нещодавно на фасаді Делятинського ліцею №1 відбулось відкриття та освячення меморіальної таблиці видатному польському художнику, професору, ректору Краківської академії мистецтв, творцю галереї портретів Гуцульщини Фредеріку Паутчу, який народився 22 вересня 1877 року в цьому містечку.

У заході взяли участь президент товариства співпраці Польща – Україна «Надвірна» Адам Кархер, заступник президента Анжей Крочера, голова Надвірнянської райдержадміністрації Олександр Кеніз, заступник голови райдержадміністраціїЯрослав Гундяк, голова Делятинської ОТГ Богдан Клим’юк, член Національної спілки краєзнавців України, заступник голови Н ... Читати далі »

Переглядів: 316 | Долучив: Dnister | Дата: 21.11.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024