Четвер, 25.04.2024, 16:05:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 07

В Києві презентували виставку «Діалог про долю і душу. Станіслав Вінценз (1888-1971)».

Виставка присвячена Станіславу Вінцензу - видатному письменнику, філософу польського походження, Праведнику світу, автору книги «На високій полонині» - єдиного українського епосу про гуцулів. Експозиція має розкрити українській аудиторії постать видатного польського письменника та філософа.

«У цьому творі вперше зібрані усі легенди, міфи і перекази історії Гуцульщини. Н ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018

За підтримки благодійного фонду Олександра Шевченка та у рамках проекту «Перший рукопис», до якого входить голова партії «УКРОП» в Івано-Франківській обласній раді Микола Палійчук, світ побачила книга «Листопадовий зрив».

Це видання, присвячене 100-літтю з дня утворення ЗУНР.

«Благодійний фонд Олександра Шевченка завжди підтримує ініціативи, спрямовані на розвиток культури, спорту, інтелекту. Це вже шоста книга групи «Перш ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету говорили про виконання програми «Івано-Франківськ – місто героїв».

Станом на 1 листопада в рамках реалізації програми вже встановлено 106 анотаційних дошок. Так цьогоріч у місті встановлено 14 анотаційних дошок відомим особистостям міста, а це учасники національно-визвольного руху, політв'язні, дисиденти, письменники, спортсмени та сучасники російсько-української війни.

Зараз в Івано-Франківську наліч ... Читати далі »

Переглядів: 280 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018

5 листопада 2018 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася творча зустріч з журналістом, краєзнавцем, літератором Василем Нагірним з Коломиї.

Василь Нагірний - знаний на Прикарпатті журналіст, краєзнавець, літератор, режисер багатьох документальних фільмів, які відзначенні на всеукраїнському рівні дипломами і призами кінофестивалів. Він - член Івано-Франківського осередку Національної спілки кінематографістів України, Національних спілок журналістів та краєзнавців, автор і ведучий циклу історичних програм у телерадіомовній компанії «Нове телебачення краю» (НТК) м. Коломия. Довгий час Василь Нагірний співпрацював з періодичними виданнями краю, далі поєднував працю в газетах з ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018

Востаннє, головну будівлю міста Калуш на Івано-Франківщині, реконструювали ще у 2004-2005 роках, інформує Калуш Урбаністичний.

Тоді це був одним з небагатьох проектів, що реалізовувались.Частину будівлі, зі сторони вулиці Костельна, розібрали, а на її місці розпочали зведення нового адміністративного будинку.

“Будівництво велось активно проте недовго. Навіть пригнали стаціонарний гусеничний підйомний кран на підмогу будівельникам. Швидше за все припинення робіт бу ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018

6 листопада 2018 р. на трасі Н 09 Львів – Мукачево в м. Галич водій, ймовірно, не врахувавши дорожню ситуацію і допустивши перевищення швидкості, виїхав за межі проїжджої частини і зіткнувся з ДОТом періоду ПСВ.

Під час удару автівка зазнала суттєвих пошкоджень, сама фортифікаційна споруда не постраждала. Всі необхідні знаки та розмітка з боку дорожніх служб у даному місці наявні. Людське життя безцінне, тому необхідно дотримуватися ПДР – тим більше, що подібні військові об’єкти будувалися на совість…

... Читати далі »

Переглядів: 290 | Долучив: Dnister | Дата: 07.11.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024