Четвер, 25.04.2024, 07:15:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 15

Наразі активісти складають список огорож, які потребують порятунку.

Про це пише на сторінці "Франківськ, який треба берегти" Марія Козакевич,інформує Фіртка.

"На жаль, автентичних огорож в місті залишилось не так і багато, так як в 1960-х -70-х роках їх масово зрізали на металобрухт - в Радянському Союзі ж не було приватної власності, все комунальне. От і понищили старовинні огорожі навколо будинків, садочків і полісадників.... Складаю список огорож, двер ... Читати далі »

Переглядів: 284 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018

В Івано-Франківську триває процес реставрації фасаду будинку на вулиці Леся Курбаса, 5-7-9 – фактично це один будинок на три під’їзди.

До робіт залучили кваліфікованих спеціалістів-реставраторів, які щойно завершили роботи на фасадах будинків на вулиці Шевченка. Станом на сьогодні вже виконано близько 60% робіт. Буквально протягом наступного тижня будуть зняті риштування, кажуть у департаменті архітектури.

Бюджету міста, згідно з проектно-кошторисною докумен ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018

Дев’ять років тому у с. Коростовичі Галицького району замінили пам’ятник комсомольцям-активістам на пам’ятник тринадцятьом землякам-патріотам, яких забрали до Станіславської тюрми лише за те, що були членами «Просвіти». Ніхто з них звідти не повернувся, хіба у камені вони повернулися через більш як піввіку. Ініціатором такої заміни постаменту виступив місцевий священик.

Коростовичі особливі хоча б тим, що простягнулись вздовж Бурштинського моря, на протилежному березі від міста енергетиків. При в’їзді в село є пам’ятний хрест на честь 100-ліття місцевого храму Бориса і Гліба. В іншому кутку – патріотичн ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018

У січні 1901 р. в міській пресі з’явилася замітка, у якій ішлося про безпеку… повій. Виявилося, що це дуже небезпечна професія, адже з «дівами ночі» часто траплялися різноманітні інциденти.

Автор замітки зазначав, що нещодавно драгун сильно побив працівницю борделю на Зосиній Волі (тепер вул. Коновальця). Іншу повію п’яний військовий вдарив шаблею по голові так, що вона загинула. В 1909 р. на цій вулиці стався скандал у публічному домі. Водій фіакра Мендель Гальперн привіз під ранок гостя до «салону» Троппа на Зосиній Волі. Йому набридло чекати під борделем, і він виважив двері, хоча йому активно протидіяли ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018

15 листопада 2018 р. в конференц – залі Національного заповідника «Давній Галич» відбувся захід присвячений двом ювілеям: 100 – річчю з часу завершення Першої світової війни та 100 - річчю з часу проголошення ЗУНР.

Організатором заходу був науково – освітній відділ Заповідника; також, до його проведення долучилися працівники відділу охорони культурної спадщини та наукової бібліотеки установи. Учасниками заходу стали старшокласники та педагоги Галицького ліцею імені Ярослава Осмомисла.

... Читати далі »

Переглядів: 332 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018

Він матиме назву ««Шляхами бойової слави» та міститиме інформацію про різноманітні історичні пам’ятки Долинського району. Днями перший заступник голови районної державної адміністрації зустрівся з ініціаторами створення путівника – працівниками відділу інвестицій і туризму управління економічного розвитку і торгівлі РДА та депутатом районної ради Тарасом Мельником, інформують у Долинській РДА.

Вони спільно обговорили першочергові заходи у цьому напрямку, зокрема збір необхідної інформації та фотоматеріалів. "Новий путівник – це чудова можливість наглядного представлення Долинського району для гостей краю. Тому необхідно докласти максимум зусиль, щоб всебічно та цікаво представити різноманітні пам ... Читати далі »

Переглядів: 253 | Долучив: Dnister | Дата: 15.11.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024