Четвер, 25.04.2024, 03:33:59

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 15 » Віденська сецесія: у середмісті Івано-Франківська реставрують фасад будинку
20:56:11
Віденська сецесія: у середмісті Івано-Франківська реставрують фасад будинку

В Івано-Франківську триває процес реставрації фасаду будинку на вулиці Леся Курбаса, 5-7-9 – фактично це один будинок на три під’їзди.

До робіт залучили кваліфікованих спеціалістів-реставраторів, які щойно завершили роботи на фасадах будинків на вулиці Шевченка. Станом на сьогодні вже виконано близько 60% робіт. Буквально протягом наступного тижня будуть зняті риштування, кажуть у департаменті архітектури.

Бюджету міста, згідно з проектно-кошторисною документацією, реставрація цілого фасаду, включно з реставрацією вхідних дверей, буде коштувати 941 695 гривень.

“Таким чином, в історичній частині міста вчергове, після реставрації фасаду будинків на вулиці Гетьмана Мазепи, 5, 7, 9, постане у всій своїй вишуканості кращий зразок архітектури в стилі Віденської сецесії. Це один з найпротяжніших по фасаду історичних житлових будинків – близько 65 метрів”, – йдеться в повідомленні.

Реставрація, згідно договірних зобов’язань, мала бути завершена ще в останній день літа, однак через брак кваліфікованих фахівців це зробити не вдалося. Тож тепер в планах реставраторів – повністю завершити роботи з реставрації будинку на вулиці Леся Курбаса, 5-7-9 до кінця весни наступного року.

“Аналізуючи наш досвід реставраційних робіт 2016-2018 років, вже можна робити деякі висновки і на наступні роки їх враховувати при організації процесу. Це стосується зокрема і створення місцевих реставраційних майстерень: по роботі з фасадною ліпниною, декоративним погонажем, тощо; по роботі з деревом, включно з реставрацією столярних виробів; по роботі з каменем; художнє ковальство, бляшані декоративні роботи”, – додає Володимир Ідак, начальник відділу охорони культурної спадщини.


Переглядів: 271 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024