П`ятниця, 26.04.2024, 23:14:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 08

8 листопада, в рамках виставки-презентації друкованої книжкової продукції «Сторінками української книги», в залі Катедрального собору Святого Воскресіння в Івано-Франківську відбулася презентація книги «Гошівська обитель Богородиці на Ясній горі в Карпатах». Участь у ній взяли професор і редактор книги Микола Кугутяк, о. Мар’ян Гробельний (ЧСВВ), а також керівник видавництва «Манускрипт-Львів» Петро Мелень.

«Чому світський університет займається роботами на церковну тематику? Це цілком природно, оскільки сам монастир існує більше 500 років і є пам’яткою духовної культури не лише України, але й усь ... Читати далі »

Переглядів: 313 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2018

В Івано-Франківську відреставрували двері у пам’ятці архітектури на вулиці Шевченка, 30.

Реставраційно-відновлювальні роботи проводила Фабрика меблів та дверей ХІТА, фінансувалися роботи – з міського бюджету.

Їм 115 років, та після, як ми жартуємо з майстрами, “санаторно-курортного лікування” виглядають дуже молодо і свіжо. Ще стільки ж років прослужать точно! Лиш мешканцям потрібно берегти і піклуватись!, – написала активістка ініціативи & ... Читати далі »

Переглядів: 265 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2018

Сьогодні, 8 листопада обласний Краєзнавчий музей Прикарпаття отримав цінний подарунок. Йдеться про старовинну амфору, яку знайшли на Снятинщині, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами директора КП "Пам'ять" Василя Тимківа, знахідку відкопали в селі Стецева, інформують "Вікна" з посиланням на "Бліц-інфо".

Тимків розповідає:

... Читати далі »

Переглядів: 324 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2018

На Надвірнянщині Білі Ослави, Чорні Ослави, Чорний Потік ще називають «кольоровими селами». Кожне з них має свою історію, але є і спільні сторінки. Приміром, участь у національно-визвольній боротьбі чи діяльність у підпіллі катакомбної Української греко-католицької церкви. Вчитель історії, правознавства і християнської етики Делятинського ліцею № 1 Леся Струк і отець Петро Голіней одинадцять років тому з учнями, учасниками історичного гуртка, збирали свідчення людей і видали невеличку книжечку про підпільну УГКЦ на теренах Делятинщини. А для самої Лесі Петрівни це і жива історія її родини та друзів-однодумців. Про деякі зі сторінок цієї історії – спомини Лесі Струк.

... Читати далі »

Переглядів: 451 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2018

У східних казках нерідко фігурують таємничі джини, які володіють незвичайними килимами. В 1904 р. подібні «джини» діяли і в Станиславові, щоправда, їхня діяльність мала виражений кримінальний характер.

Невідомі торговці обходили помешкання містян і пропонували їм «справжні перські килими» за низькими цінами. Насправді ці килими були звичайними підробками, ще й неякісними, і не мали нічого спільного зі східними шедеврами килимарства. Однак здається, що торговці й справді володіли якимось гіпнозом, бо люди їм вірили й охоче купували їхній товар. Кількість ошуканих кримінальними «джинами» росла у місті як на дріжджах, ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Долучив: Dnister | Дата: 08.11.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024