П`ятниця, 29.03.2024, 10:50:36

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Листопад » 7 » "Листопадовий зрив": У Франківську презентували книгу до 100-річчя ЗУНР
17:08:02
"Листопадовий зрив": У Франківську презентували книгу до 100-річчя ЗУНР

За підтримки благодійного фонду Олександра Шевченка та у рамках проекту «Перший рукопис», до якого входить голова партії «УКРОП» в Івано-Франківській обласній раді Микола Палійчук, світ побачила книга «Листопадовий зрив».

Це видання, присвячене 100-літтю з дня утворення ЗУНР.

«Благодійний фонд Олександра Шевченка завжди підтримує ініціативи, спрямовані на розвиток культури, спорту, інтелекту. Це вже шоста книга групи «Перший рукопис», до якої входять поважні письменники, інтелектуали, журналісти нашого краю. Видання унікальне тим, що містить історичні факти, охоплює період першої української незалежності і може бути цікавим читачам будь-якого віку», – зазначив Микола Палійчук.

У виданні поміщені тестові завдання, сценарії різних інтелектуальних ігор, таких як «Що?Де?Коли?», «Брейн-ринг», «Найрозумніший». Також є блок ребусів, кросвордів, цікавих завдань. У такій формі, кажуть упорядники, учні зможуть поповнити свої знання про славну сторінку нашої історії – ЗУНР та підготуватись до незалежного оцінювання.

«Здавалось би, літератури про ЗУНР написано дуже багато. Але мало є таких книг, які би допомогли вчителю якісно провести урок, з якою було б цікаво працювати учням. Ми намагалися зробити так, щоб формат тестових завдань відповідав тим, з якими діти працюватимуть на ЗНО. І звісно, видання поглибить знання учнів саме цієї історичної теми», – каже упорядник книги, кандидат історичних наук Валерій Островський.

Співавтори видання – вчителі історії, української мови і літератури не тільки із Прикарпаття, але й із Закарпаття, Львова. Усі вони працювали над книгою півроку.

Серед авторів – методист Надвірнянського методичного центру Марія Візінська.

«Спочатку я сама опановувала тему. Бо мені багато що було цікаво. Подвиг молодих людей, які здійснили Листопадовий чин, є важливим для нашої шкільної юні. І теперішні школярі, завдяки таким книгам, можуть усвідомити, що теж здатні прилучитися до життя своє держави, зробити свій внесок у розвиток рідної країни», - говорить жінка.

Книги передадуть у школи області. Поки що тираж видання невеликий. Однак, якщо ним зацікавляться у Міністерстві, упорядники готові безкоштовно віддати авторські права. Кажуть, книга стане цінним екземпляром будь-якої шкільної бібліотеки.


Переглядів: 288 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024