П`ятниця, 29.03.2024, 14:35:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 14 » Анонс нового видання про Івано-Франківськ
15:35:32
Анонс нового видання про Івано-Франківськ
Пропонуємо вашій увазі нове видання серії „Історичні місця України” – книгу Володимира Шпільчака, Зеновія Соколовського та Михайла Головатого „Станиславів – Івано-Франківськ : Місто давнє і сучасне”.
Це - розповідь про найважливіші події та розвиток Івано-Франківська, особливості формування архітектурного середовища міста, його вулиць, будівель. Авторами подається докладний опис господарки міста, побуту його мешканців. Наводяться маловідомі, але не менш цікаві факти про людей, які розбудовували рідне місто. Адже, як зазначено в одному із розділів: „Існує сентенція, що місто - це не стіни й не вежі, місто - це зібрання шляхетних людей. Станиславову - 300 років, Івано-Франківську - незабаром 50. Дбаймо, щоб не обірвалася тяглість часу, щоб зберегти дух старого Станиславова для майбутніх поколінь".
Книга рясно проілюстрована старими поштівками, мапами-схемами, світлинами, графікою. Листівки, якими наповнене видання, відібрані із приватної колекції Зеновія Жеребецького. У праці також подаються резюме англійською та польською мовами.
То ж запрошуємо всіх охочих, хто цікавиться історією рідного міста до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для того, щоб детальніше ознайомитись із новим дослідженням Володимира Шпільчака, Зеновія Соколовського та Михайла Головатого „Станиславів - Івано-Франківськ : Місто давнє і сучасне". 
Шпільчак В. Станиславів - Івано-Франківськ : Місто давнє і сучасне / В. Шпільчак, З. Соколовський, М. Головатий. - Л. : Світ, 2011. - 295 с.

Переглядів: 807 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024