Середа, 24.04.2024, 23:27:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 29 » Анонс. Відкриття виставки "Врятуймо скарби разом!"
20:34:13
Анонс. Відкриття виставки "Врятуймо скарби разом!"
Відкриття виставки врятованих творів сакрального мистецтва «Врятуймо скарби разом!» автор Валерій Твердохліб та фотовиставки голови національної спілки фотохудожників Івано-Франківська  Юрія Бакая «Образи Світлих».
Відкриття відбудеться 29 березня о 15.00 год. в приміщенні Івано-Франківського краєзнавчого музею (другий поверх ратуші).
Проект «Врятуймо скарби разом!» триває. В рамках акції, яка розпочалась  в  2009 році за підтримки владик церков і тогочасного керівництва області, громаді міста було презентовано дванадцять прекрасних відреставрованих  ікон, що стали окрасою збірки Івано-Франківського Краєзнавчого музею.
В часі Великого посту відкривається нова сторінка проекту. 29 березня  в залах ратуші ми побачимо експозицію дванадцяти нових, до цього часу майже невідомих  сакральних творів, які десятиліттями перебували в запасниках і чекали порятунку. Серед представлених творів ікони: «Святий Миколай» і «Святий Антоній Падевський» 18 ст., «Святий Йосафат Кунцевич» 19 ст., феретрон (двохстороння ікона) «Св.Миколай та Новозавітня Трійця» 18 ст., хоругва «Свята Катерина і святий Миколай» 19 ст. Окрім ікон, для реставрації були відібрані скульптури двох апостолів 19 ст., дерев’яне «Розпяття» 19 ст.,  «Богородиця з Ісусом» Джозефа Облеттера 19 ст., та гуцульський «Свічник-Трійця» початок 19 ст. – запис 1875 року.  Історія і сюжети представлених творів досить цікаві та незвичайні, в чому відвідувачі зможуть переконатися на відкритті виставки.
Всі ці твори є маловідомими й недослідженими зразками  іконопису та скульптури Галичини, які були відновлені  в реставраційному відділі музею. Молоді реставратори Орест Кейван та Соломія Сташків-Олійник на чолі з завідувачем відділу реставрації – Валерієм Твердохлібом фахово і якісно виконали свою роботу,  отримавши безцінний досвід на майбутнє. 
З Божою допомогою сформувалась команда однодумців – просто  небайдужих людей. Ця виставка – співпраця багатьох: реставраторів, меценатів, журналістів, громадських організацій, благодійних фондів. Людей,  які повірили нам, за що я їм безмежно вдячний.
Цей проект  ми  присвячуємо дітям, маленьким  відвідувачам  музею, які стали першими жертводавцями нашої акції. Відчуваючи чистоту цих скарбів, вони першими   підводили батьків до скриньки пожертв. 
Ми продовжуємо шукати небайдужих людей, які люблять своє місто і свою культуру, для яких духовність не просто слова, які допоможуть нам в реставрації наступних творів. Наближається свято Воскресіння Господнього, час відродження наших грішних душ, момент співтворчості людини і Бога для творення  нового світу – світу Любові.                            

Переглядів: 539 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024