Вівторок, 23.04.2024, 08:18:28

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Березень » 16 » Церква Святого Пантелеймона стала туристичним об’єктом акції «Туристичні рекорди України: Івано-Франківщина»
13:05:24
Церква Святого Пантелеймона стала туристичним об’єктом акції «Туристичні рекорди України: Івано-Франківщина»
Храм священномученика Пантелеймона є відомим далеко за межами Прикарпаття. Знаходиться він у с. Шевченкове Галицького району. В різні періоди храм використовувався спершу, як княжа церква, а згодом – як кафедральний собор римо-католицького єпископа. В 1963 р. Постановою Ради Міністрів УРСР храм віднесено до списку пам’яток. Для нас – сучасників, дана церква є цікава, як зразок архітектурної думки та історії Галицько-Волинського князівства. 
Сьогодні церква Святого Пантелеймона знаходиться під опікою Національного заповідника «Давній Галич» і є одним з найпривабливіших туристичних об’єктів області та держави. Саме тому не випадковим стало його включення до переліку туристичних об’єктів акції «Туристичні рекорди України: Івано-Франківщина». Цю Всеукраїнську акцію розпочало 1 березня 2012 р. Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації. Метою акції є популяризація туризму в області та знайомство з пам'ятками культурної спадщини і природи нашої області. 
Перелік об'єктів, які беруть участь в акції налічує 23 позиції (з Галицького району тільки одна). Всі вони знаходяться в різних куточках нашої області. Кожен є цікавим і неповторним, зокрема: Скелі Довбуша у Бубнищі, руїни астрологічної обсерваторії на г. Піп Іван, водоспад у с. Манява, музей «Писанка», найвища вершина Українських Карпат – г. Говерла та ін.
Для участі в акції учасник повинен: І. протягом березня – червня 2012 р. відвідати об’єкти з переліку та сфотографуватися біля них; ІІ. вислати фотоматеріали (своє зображення біля об'єктів) та заповнену анкету – заявку до 15 липня 2012 р. на адресу Головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації (поштово: вул. Грушевського, 21, м. Івано-Франківськ  76004 або електронно if-records@ukr.net).
Переможця акції буде визначено шляхом жеребкування серед учасників, які нададуть пакет документів і відвідають найбільшу кількість туристичних об'єктів. Головним призом акції стане відпочинок на території області для двох осіб на дві доби, що включатиме безкоштовне проживання в закладі розміщення (2 ночі) та триразове харчування (2 доби). Усі учасники, які нададуть підтвердження про відвідування 23 визначених об’єктів, отримають заохочувальні подарунки. Призерів нагородять буклетами-фотоальбомами «Туристичні рекорди України: Івано-Франківщина», настільними іграми та розмальовками «Подорож казковим Прикарпаттям», іншими заохочувальними подарунками.
Приймайте участь в акції, знайомтесь з визначними пам’ятками нашого краю, популяризуйте один з вцілілих храмів княжої доби – церкву Святого Пантелеймона!
Андрій Чемеринський

Переглядів: 502 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024