П`ятниця, 19.04.2024, 17:11:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » Церкві нашої душі - 115 років
16:37:32
Церкві нашої душі - 115 років
Уже 115 років із Господньої лас­ки вірно служить парафіянам Доб­ротова храм Української Православної церк­ви Київського патріархату Положення Чесного Пояса Пресвятої Богородиці, в якому у радянський період скла­дували мінеральні добрива. Одначе будівля храму добре збереглася, мало постраждали і церковні святині, що­правда, зникли найцінніші старовинні ікони.
Вірні духовного храму багато зробили вже в незалежній Україні для її відродження. І вже на 115-літній ювілей вона постала перед мирянами та сотнями гостей, які приїхали в Добротів на ювілейні торжества святої церкви, невпізнаною.
Святкову Літургію з нагоди 115-річчя церкви від­служили 18 священиків у супроводі єпископа Коломийсько-Косівського УПЦ КП Іоана (Бойчука). Цей день став справжнім  святом відродження нашої церкви, святом єдності мирян. Упродовж більше віку наша церква не звертає з тієї дороги, якою покликана йти – творити об`єднану в молитовному євангельському дусі християнську спіль­ноту, щоб усі були одним цілим.
А до оновлення церкви з нагоди ювілею долучилося багато доброчин­ців. Передусім, Добротівський сіль­ський голова Михайло Мель­ник, який ніколи не відмовляє нам у розв`язанні багатьох питань. Меценат, депутат обласної ради Юрій Дерев`янко особисто від себе спонсорував кошти на придбання тетраподу і жертовника. Підприємець із села Молодятин Коломийського району Ігор Боднаренко пожертвував також особисто від себе150 метрівквадратних дерев`яної вагонки, якою обновили церкву ззовні.
Усі парафіяни храму Положення Чесного Пояса Пресвятої Богородиці та його настоятель отець Михайло Слободян щиро вдячні своїм благодійникам за щедрість душі і серця, за повсякчасну підтримку.
Бажаємо Вам і Вашим родинам міцного здоров`я, щастя, любові, родинного затишку у Ваших оселях, Господніх ласк, опіки Пресвятої Богородиці та дарів Святого Духа.
"Народна Воля"

Переглядів: 592 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024