Субота, 27.04.2024, 14:01:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 18
Найвагомішою вартістю нації є ті, які покликані слугувати її оборонцями. А народ, який у такий важкий час зумів виховати героїв, героїв ОУН-УПА, - такий народ ніколи не пропаде.
Це історія нашого краю, про яку молодь повинна знати…
13 жовтня 2011 року за сприяння головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації на теренах Косівщини проходила обласна молодіжна експедиція «Повстанськими стежками». Її учасниками були переможці та призери обласної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс», що цього літа відбувалась у с. Саджава Богородчанського району. Косівський район був обраний не випадково. Адже, почесне друге місце у «Чорному лісі» вибороли представники саме нашого району – команда «Горяни».
Переглядів: 628 | Долучив: Dnister | Дата: 18.10.2011

16.10.2011 р. біля пам’ятного каменя, встановленого польською громадою в 2001 році, відбулось віче за участю товариства польської культури ім. Ф. Карпінського в Івано-Франківську та його відділення в Обертині, товариства культури польської Покуття м. Коломия, громади села, вікарія римо-католицького костелу м. Коломия Казимира Висоцькі, настоятеля УГКЦ о. Василя, сільського голови Ярослава Левицького. Відкрив віче вікарій Казимир Висоцькі, виступ мала голова товариства польської культури ім. Ф. Карпінського п. Ванда Рідош. Було покладено квіти до каменя від голови РДА М. Негрича, польських громад, громади села. 
В рамках святкування було відкрито меморіальну дошку Олексі Довбушу, з ініційовану сільським головою, на приміщенні клубу села Голосків. У відкритті взяли участь голова Коломийської РДА Михайло Негрич, депутат обласної рад ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Долучив: Dnister | Дата: 18.10.2011

У 1875 році Калуш отримав колійове (залізничне) сполучення зі Станиславовом, Стриєм та Львовом. Окрім пасажирського, Калуш отримав також якісне товарне сполучення, що дозволило значно посилити експорт калійних солей та їхніх продуктів, що раніше було проблемою.
А відбувалося все так. Ідея колії постала після того, як 25 травня 1871 року австрійський уряд видав концесію на зведення ліній Львів — Стрий — Бескид із розгалуженням на Болехів — Долину — Калуш — Станиславів. Право на концесію отримав князь К. Понінський, який утворив акціонерне товариство "Цісарсько-королівська залізниця імені ерцгерцога Альбрехта” — на честь цісарського стрийка. Будівництво колії проходило важко, мало того — небачена річ — із запізненням (для тих часів запізнення у будівництві було не те що ганьбою — воно спричиняло чималі фінансові втрати для забудівників за кожен протермін ... Читати далі »
Переглядів: 532 | Долучив: Dnister | Дата: 18.10.2011

П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про відзначення 180-річчя
утворення "Руської трійці"
та 175-річчя випуску альманаху
"Русалка Дністровая"

У 2013  році виповнюється 180 років з часу утворення "Руської трійці"  - літературного гурту, заснованого та очолюваного Маркіяном Шашкевичем, Іваном Вагилевичем та Яковом Головацьким, що розпочав  процеси  культурного  та  національного   ... Читати далі »
Переглядів: 614 | Долучив: Dnister | Дата: 18.10.2011

Днями медики Прикарпаття вшанували пам'ять про Євгена Нейка музеєм. Відтепер будь-хто зможе ознайомитися із життєвим та науковим шляхом педагога, академіка, професора, відомого не тільки в Україні, але й за кордоном.
В обласній клінічній лікарні відкрили його кімнату-музей.
З ініціативи ректорату медуніверситету, керівництва кафедри внутрішньої медицини №1, яку свого часу очолював Євген Нейко (нині нею керує декан медичного факультету, завкафедри внутрішньої медицини №1 Роман Яцишин), над відкриттям музею працювали три місяці. За словами Романа Яцишина, крім систематичних екскурсій, тут планують проводити також медичні конференції.
Як і годиться на відкритті нового приміщення, спершу роботу музею благословив священик, а далі екскурс ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Долучив: Dnister | Дата: 18.10.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024