Субота, 27.04.2024, 14:30:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 30
Рученчин Іван, син Івана, 1914 р. народився в Старому Угринові на Калущині. Родинний будинок знаходився на одній вулиці із священичою резиденцією (тепер вул. С. Бандери), де проживала сім’я о. Андрія Бандери. Товаришував із синами о. Андрія.
Початкову освіту здобув в сільській чотирикласній школі.  Працював вдома по господарству. Згодом його віддали в учні до майстра-кравця у сусіднє село Завій - Мельника Василя. Опанувавши кравецьку майстерність, шив верхній одяг для цілої округи. Це дозволило забезпечувати не тільки себе, але й допомагати сім’ї.
Активна громадська праця Степана Бандери в рідному селі згуртувала національно-свідому молодь. Запрацювала читальня „Просвіти”, а при ній аматорський театральний гурток, сільський хор та інші об’єднання. Іван ... Читати далі »
Переглядів: 801 | Долучив: limnytcja | Дата: 30.10.2011

У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського (Коломия) Ліліля Тєптяєва представила авторську техніку паперового мистецтва.
Останнім часом мистецтво виготовлення листівок набуло великої популярності: це й весільні запрошення і вітання з днем народження, іменинами, святами… Власноруч виготовлена листівка створить добрий настрій навіть і тоді, коли її подарують просто з побажаннями гарного дня. Такі листівки власне й виготовляє художниця Лілія Тєптяєва. Вона також пише ще статті про мистецтво та митців, а її аплікаціями ілюструють дитячі книжки.
Випускниця Косівського коледжу декоративного та прикладного мистецтва і Львівської національної академії мистецтв створює оригінальні багатошарові аплікації з елементами витинанки, вириванки й паперової пластики. ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Долучив: limnytcja | Дата: 30.10.2011

Не можу оминути розповідь про свою рідну вулицю. Звісно, на ній немає визначних архітектурних пам'яток. Та і єдину меморіальну дошку на будинку №2а демонтували на початку 1990-х років. Присвячена вона була радянському діячу Клименту Ворошилову. Забудована вулиця переважно одноповерховими будиночками 1960-70-х років та чотирма п'ятиповерхівками. Також на цій вулиці відновив свою роботу хлібокомбінат, збудований у 1984 році на вул. Українській, 17.
Також хочеться виправити помилку, яка закралася у одне із видань про місто Калуш. Автор пише: «Відомо, що в Калуші, як і в інших містах і містечках за панування Польщі, Австрії, совєтських часів, в центральних частинах міста будувалися, наділялися житлом відповідно панівні верстви — поляки, австріяки, росіяни-москалі та інші, а українцям доводилось обживати околиці міста. Такою ж околицею колись була вулиця, н ... Читати далі »
Переглядів: 551 | Долучив: limnytcja | Дата: 29.10.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024