Четвер, 28.03.2024, 22:15:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 30 » У музеї провели майстер-клас із виготовлення листівок
01:48:16
У музеї провели майстер-клас із виготовлення листівок
У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського (Коломия) Ліліля Тєптяєва представила авторську техніку паперового мистецтва.
Останнім часом мистецтво виготовлення листівок набуло великої популярності: це й весільні запрошення і вітання з днем народження, іменинами, святами… Власноруч виготовлена листівка створить добрий настрій навіть і тоді, коли її подарують просто з побажаннями гарного дня. Такі листівки власне й виготовляє художниця Лілія Тєптяєва. Вона також пише ще статті про мистецтво та митців, а її аплікаціями ілюструють дитячі книжки.
Випускниця Косівського коледжу декоративного та прикладного мистецтва і Львівської національної академії мистецтв створює оригінальні багатошарові аплікації з елементами витинанки, вириванки й паперової пластики. Поєднання різних паперових технік у роботах пані Лілії візуально схоже до розпису на склі, інколи нагадує гобелени та живопис. Як каже сама авторка, «назвати свою роботу графікою не можу, адже деколи, використовуючи техніку «рваного паперу», створюю щось подібне до паперового живопису, інколи елементи бувають надто графічні, а часом робота має натяк на декоративно-ужиткове мистецтво».
У своїх роботах мисткиня прагне відтворити власний настрій, асоціації, враження. Споглядаючи твори цієї художниці, все це відчуваєш, причому їхня енергетика надзвичайно позитивна. В цьому переконалися й учениці Коломийської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, які завітали у Музей на майстер-клас мисткині.
Кожний етап творення листівки пані Тєптяєва доповнювала професійними коментарями, наголошуючи при цьому на значенні композиції, кольоровій гамі, формі та матеріалі майбутньої листівки. Тож всі учасниці майстер-класу зуміли створити власні листівки й отримати від процесу великий заряд натхнення для своєї майбутньої творчості.
Оксана Ясінська 

Переглядів: 600 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024