Субота, 27.04.2024, 08:10:16

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 29
Як повідомив "Вікнам" керівник Школи бойового гопака ім. Олекси Довбуша Віктор Павлів, завтра, у неділю, 30 жовтня, о 14.00 буде здійснено пошукову експедицію на місце поховання вояків австрійської армії періоду Першої світової війни, захоронених біля старого міського цвинтаря нижче Холма Слави на Височанці. Мета експедиції – ідентифікація могил, віднайдення та дослідження інформації про поховання та ймовірної причетності захоронених до Легіону Українських Січових Стрільців.
У програмі заходу:
— Запалення лампадок на вшанування жертв Першої світової війни;
— Фіксація інформації про поховання;
— Дослідження матеріалів про захоронених.
Переглядів: 557 | Долучив: limnytcja | Дата: 29.10.2011

В Україні коваль завжди був шанованою людиною. Високий соціальний статус ковальського ремесла закономірний: у свідомості людини до індустріальної епохи обробка металу взагалі межувала з магією, з таємним знанням. Від коваля значною мірою залежало саме виживання спільноти, тож не випадково український фольклор часто зображає його чарівником або могутнім богатирем, що приборкує дракона. Втім, технологічна епоха Нового часу «розчаклувала» ковальство: ужиткова естетика і дизайн витіснили магію. Але ж як досі чарують око вироби старих майстрів! На щастя, в Івано-Франківську їх ще чимало збереглося.
З часу надання Станиславову Магдебурзького права у 1662 році в місті були створені, поряд з іншими, й ремісничі цехи ковалів. Цехові статути регламентували не тільки виробничий, а й моральний спосіб життя ремісників. Ці документи були досить консервативними. Напр ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Долучив: limnytcja | Дата: 29.10.2011

Становленню музею Степана Бандери на його родиннім обійсті передували події, пов’язані з проведенням велелюдних зібрань, встановленням пам’ятників на пошану світлої пам’яті Провідника ОУН Степана Бандери.
Вперше в Старому Угринові при чисельному зібранні людей відбулось вшанування С. Бандери в 30-ті роковини з дня вбивства, 15 жовтня 1989 року. Нажаль достеменно невідомо імена ініціаторів проведення віче, але знаємо, що це були четверо хлопців, двох з яких звали Роман і Ігор, і троє дівчат. Спецслужби тодішньої влади робили спроби їхнього арешту, але завдяки згуртованості староугринівської громади цього вдалось уникнути.
Наступна акція відбулась під час відзначення Дня героїв у травні 1990 року на родинному обійсті Бандерів молоддю із Івано-Франківської обласної організації СНУМ було закладено символічний камінь, де в майбутньом ... Читати далі »
Переглядів: 788 | Долучив: limnytcja | Дата: 29.10.2011

В 40-вому номері газети  «Анонс – Контракт» від 20 жовтня у статті «Квітковий базар перетворився на «легенду» були допущені неточності  щодо забудівника торгового центру на вулиці Низовій та забудівника центру «Легенда» на площі Ринок. Приносимо своє вибачення читачам газети  та директору  компанії «Арс-дім»  Віктору Рудницькому, з яким пов’язана ця неправильна інформація. У цьому інтерв’ю пан Рудницький розповість про  відношення компанії «Арс-дім» до будівництва торгового центру  на вулиці Низовій та  торгового центру «Легенда».
Пане Рудницький, розкажіть нам чи ви є забудівником  торгового центру на вулиці Низовій?
В.Р.: Забудівником вважається той, на кого оформлені всі дозвільні документи.   ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Долучив: limnytcja | Дата: 28.10.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024