П`ятниця, 29.03.2024, 17:12:03

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 29 » Віктор Рудницький: ми не будуємо «квітковий ринок», а до «Легенди» не маємо жодного відношення
23:09:36
Віктор Рудницький: ми не будуємо «квітковий ринок», а до «Легенди» не маємо жодного відношення
В 40-вому номері газети  «Анонс – Контракт» від 20 жовтня у статті «Квітковий базар перетворився на «легенду» були допущені неточності  щодо забудівника торгового центру на вулиці Низовій та забудівника центру «Легенда» на площі Ринок. Приносимо своє вибачення читачам газети  та директору  компанії «Арс-дім»  Віктору Рудницькому, з яким пов’язана ця неправильна інформація. У цьому інтерв’ю пан Рудницький розповість про  відношення компанії «Арс-дім» до будівництва торгового центру  на вулиці Низовій та  торгового центру «Легенда».
Пане Рудницький, розкажіть нам чи ви є забудівником  торгового центру на вулиці Низовій?
В.Р.: Забудівником вважається той, на кого оформлені всі дозвільні документи.  Тож у даному випадку забудівником є Кооператив «Первоцвіт» і він вправі  наймати підрядчиків на свій розсуд, щоб втілити в життя той проект, який вони задумали. «Первоцвіт» звернувся до нас близько двох років назад, оскільки їм потрібна була організація, яка може виконувати будівельні роботи. Ми спочатку планували зводити цей об’єкт, тому й допомагали їм. А пізніше ми забезпечили лише документальну роботу і юридичний супровід, оскільки у кризовий час  мусили зосередитись на будівництві житлових будинків. Власне юридичний супровід ми здійснювали завдяки Правничій компанії «Діалог», яка входить в групу компаній «Арс». Вона і далі супроводжує цей об’єкт до його завершення, щоб не було ніяких неприємностей, відслідковує, щоб були дотримані всі формальності. А підрядною організацією, у випадку даного торгового центру, виступає  івано-франківська  компанія «Інтербуд».
- В чому  полягає роль юридичної фірми «Діалог»?
В.Р.: Ми познайомились з Керівництвом кооперативу «Первоцвіт» в той момент, як у них почались проблеми з підрозділом виконкому, що займається охороною культурної спадщини. Це відбувалось  тоді,  коли всі дозвільні документи вже були готові. Члени кооперативу «Первоцвіт»  були розгублені, не  розуміли , що відбувається і звернулись до нас, як до фахівців в області будівництва, з юридичним питанням. Починаючи з того моменту, ми займаємось їхньою фірмою. Ми відстояли їхні права на будівництво у тій ситуації, коли на руках вже був дозвіл на будівництво, а на сайті міськвиконкому вийшла інформація, що відділ культурної спадщини міськвиконкому проти цього будівництва і не допустить будови на цій земельній ділянці. Тобто, виконком дозволяв , а апарат виконкому, керівник якого є Ігор Панчишин, -   ні.
Ми розуміємо, що об’єкт будівництва знаходиться  недалеко від пам’ятки архітектури, але   зазначене управління  у виконкомі існує без жодних повноважень  і відповідальності.  Проблема з будівництвом виникла у березні,  а у квітні  вже був протест прокурора  на створення самого цього підрозділу міськвиконкому.  У протесті прокурора від 8 квітня говориться: «таким чином зазначеними статтями не передбачено створення  консультативної ради з питань охорони культурної спадщини виконавчим комітетом в органах місцевого самоврядування». Все робилось публічно,всі дозволи отримано, а Ігор Панчишин був не в курсі. Просто він не відвідував містобудівельні ради, а потім  і ставив перепони нам на кожному кроці .
А тоді, на містобудівній раді, ви відстояли будівництво на цій ділянці чи сам проект?
В.Р.: Ми відстоювали саме право забудови, оскільки його заперечив Панчишин. Якби стояло питання про вигляд проекту , то це було б доцільно. Я, скажімо так, бачив там щось на зразок імітації 19 століття. Щось аналогічне, як будинок, який побудував Бойко, але архітектори сказали, що це  - не правильно. Ми не фінансуємо цей проект, не виступаємо забудівником чи підрядчиком, тож я не мав впливу на цю ситуацію - наша справа – юридична.  Коли виносився проект на громадські слухання пан Панчишин, знову ж таки, не прийшов, хоча можна було сказати:  мені це не подобається, це  не правильно, дайте інший проект, але він просто не з’явився.  Ми не відстоювали саме цей об’єкт, ми відстоювали право цих людей на будівництво, бо не раз стикались зі свавіллям органів місцевого самоврядування  і влади.  Це і кусок хліба нашої правничої компанії. Ми «зуби з’їли» на будівельній справі і права людей, які хочуть побудувати, ми відстоїмо.
Пане Рудницький, а хто автор зазначеного проекту?
В.Р.:  Існували  три проекти:  перший проект розробило «Діпромісто», автором двох других був Володимир Гайдар. Будівлі збудували за проектом  №3, при цьому понизили поверховість будівлі.
А чим займається правнича компанія «Діалог» стосовно цього об’єкту?
В.Р.: Були конфлікти з сусідами зі встановленням земельної ділянки. Ми розуміємо, як ділянка відведена, де межі землі.  Ми надавали документи щодо проведення розкопок. Також була угода з державним підприємством Культурна спадщина Прикарпаття  щодо проведення розкопок. Ці розкопки  були профінансовані кооперативом «Первоцвіт».  Для проведення розкопок були зупинені роботи  по будівництву, потім роботу відновили. Нічого не знайшли і почали працювати далі. Власне проблеми правничої компанії «Діалог»  - це будь-які проблеми юридичного характеру, які пов’язані з цією будівлею.
Чи наймали ви підрядників для Первоцвіту»?
В.Р.:  «Діалог» редагує  всі угоди кооперативу. «Первоцвіт» вміє просто вирощувати і продавати квіти. Ми допомагаємо їм заключити угоди з підрядниками на виконання підрядних робіт, з виконкомом по Фонду соціального розвитку, тощо,  щоб квітникарям не заклали якісь такі підводні камені, які вони потім не обійдуть. А самих підрядників знайшов кооператив «Первоцвіт».
Чому відмовились будувати ви?
В.Р.: Житлове будівництво, це така галузь, що потрібно зосередитись на завершенні тих об’єктів, де вкладені кошти фізичних осіб. У нас ще не завершеними залишились два будинки. То ми в  першу чергу хочемо закінчити їх, тобто віддати те, що ми винні людям. А далі ми вже будемо будувати  все інше.
А хто є власником цього «квіткового» центру і що там розміщатиметься на інших поверхах?
В.Р.:   Власником будівлі є Кооператив «Первоцвіт»,а далі, окрім квіткового ринку, у будівлі будуть розміщені торгові чи  офісні приміщення, адже там гнучке планування.
Багато мешканців міста вважає , що торговий центр «Легенда» збудували Ви. Чи  Ви причетні до його будівництва?
В.Р.:  Я не причетний до  будівництва «легенди» жодним чином. Ми знайомі з Олександром Феликом, але жодного відношення до того торгового центру компанія «Арс-дім» немає - ні юридичного супроводу, ні іншої співпраці. Я не проти, що «легенду» асоціюють зі мною, але я до будівництва не причетний.
На будівництві «квіткового» ринку працює Ваша техніка. На яких умовах Ви надали її «Інтербуду»?
В.Р:  На умовах оренди на весь термін будівництва.
І останнє запитання, пане Рудницький, а хто прийняв рішення будувати  за  цим проектом, який ми бачимо?
В.Р.:  Містобудівельна рада – лише вона має право приймати такі рішення. Спочатку, згідно проекту,  будівля мала бути вища, а потім врахували зауваження ради і  поверховість понизилась. Затвердив  такий проект – фасад і поверховість  тодішній головний архітектор міста Ігор Гаркот.
Розмовляла Вікторія Біла, "Анонс - контракт"

Переглядів: 646 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024