П`ятниця, 26.04.2024, 03:37:38

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 29 » Фестиваль «Галицька брама» чекає гостей!
12:02:55
Фестиваль «Галицька брама» чекає гостей!
– Сьогодні ми стали оберегами минулого і майбутнього землі галицької. І з нагоди свята ми зичимо вам здоров’я із чистих джерел криниці княжої, снаги, навіяної могутньою кроною дуба Семена Височана та щирою повагою всього люду галицького. Ласкаво просимо до нашої господи, –такими словами 19 травня вітатимуть гостей учасники фестивалю «Галицька брама», який проходитиме у Музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття.
Про особливості цьогорічного дійства розповідає Генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський.
– Це вже другий етнографічний фестиваль, який ми проводимо у Музеї під відкритим небом. І основна його особливість у тому, що цьогоріч дещо змінено статус фестивалю. Відтепер це музейно-туристичний фестиваль, присвячений Міжнародному Дню музеїв.
Організатори, а це, власне, Музей народної архітектури і побуту Прикарпаття Національного заповідника «Давній Галич», управління культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Галицька районна державна адміністрація поставили перед собою мету популяризації та сприяння розвитку туризму і музейної справи, виявлення шляхів ефективного використання існуючого потенціалу туристичної галузі Івано-Франківщини. Зокрема, збереження, розвитку та популяризації національної культури, традицій, ремесел та фольклорно-етнографічної творчості краю, поліпшення туристичної привабливості культурно-історичних місць, популяризацію та розвиток етнографічного центру на території нашого скансену.
Окрім того, проведення інформаційних заходів та рекламної кампанії щодо туристичних можливостей музейних закладів і налагодження міжрегіональних зв’язків та партнерства в галузі туризму та музейного бізнесу. Тому ми запрошуємо на наше дійство не лише туристичних операторів Івано-Франківщини, а й сусідніх областей.
– Що передбачено програмою фестивалю? Чим дивуватимете гостей? 
– Перш за все, біля в’їзної вежі ми зустрічатимемо наших гостей, далі музеї Прикарпаття проведуть свою презентацію і зроблять своєрідний звіт про роботу. Кожен музейний заклад представлятиме окремий рекламний стенд, з презентаційною інформацією, рекламну продукцію, флаєри, сувеніри, буклети, літературу тощо.
У дворищах музею фольклорні колективи, гуцули, опілляни, покутями, бойки розважатимуть гостей, частуватимуть стравами характерними для того чи іншого регіону. 
Майстри декоративно-ужиткового мистецтва представлять виставки та проводитимуть майстер-класи.
Саме тут ми ставимо за мету не тільки і не стільки показати виставки виробів, а, в першу чергу, показати прийоми роботи, дати можливість гостям свята побачити, як народжуються витвори декоративно-ужиткового мистецтва. Бажаючі зможуть самі спробувати власні сили, що сприятиме підвищенню активності відвідувачів, які з пасивних спостерігачів перетворяться на безпосередніх учасників свята.
Разом з відомими майстрами в святі візьмуть участь вихованці Малої академії народних ремесел м. Галич. 
Веселий галицький фольклор, пісня та гумор мають стати супутниками свята, яке завершиться великим гала-концертом та показовими виступами вихованців Клубу бойового гопака.
Під час фестивалю працюватиме торгівля. Гостей свята ми пригощатимемо узваром, пампушками. А ще салом, м’ясом, галушками, молоком і пиріжками. Обіцяю, сумувати не доведеться. 
Ну і нарешті, ще раз хочу нагадати що фестиваль «Галицька брама» відбудеться 19 травня. Початок о 12 годині. Від Народного дому міста Галича до Музею архітектури і побуту курсуватиме автобус. Отож галичани безкоштовно, цілими сім’ями матимуть змогу відпочити за містом. Запрошуємо на свято.      
Розмову вів Ярослав Поташник

Переглядів: 568 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024