П`ятниця, 29.03.2024, 09:34:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2012 » Квітень » 02
Тисменицька районна державна адміністрація, Тисменицька районна рада, Тисменицька міська рада та Івано-Франківська обласна організація Національної спілки краєзнавців України запрошують усіх бажаючих взяти участь у науковій краєзнавчій конференції: «Тисмениця в минулому та сучасному: історія, економіка і культура», що відбудеться 18 травня 2012 року в приміщенні залу засідань Тисменицької районної державної адміністрації.
Напрями роботи конференції:
- Тисмениця крізь призму історії.
- «Просвіта» та інші громадські товариства в Тисмениці.
- Рух за державну незалежність і національне відродження.
Переглядів: 668 | Долучив: Dnister | Дата: 02.04.2012

29 березня в семінарійному храмі відбулось вшанування 145 річниці від дня народження блаженного священномученика Григорія Хомишина. З цієї нагоди була проведена конференція, в межах якої було представлено перевидання надзвичайно цінної книги блаженного священномученика Григорія Хомишина єпископа Станиславівського «Українська проблема», яка лаконічно висвітлює перспективи українського державотворення з точки зору Католицької Церкви. 
Перед початком конференції був відслужений молебень до блаженних мучеників Івано-Франківських, який очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир (Війтишин) у співслужінні протосинкела о. міт. Олега Каськіва, ректора семінарії прот. Олександра Левицького та о. Ігоря Пелехатого. Богослуження супроводжував своїм співом семінарійний хор «Благовіст».
Переглядів: 549 | Долучив: Dnister | Дата: 02.04.2012

Йдеться про 150 тис. гривень, які, як було попередньо анонсовано, мали б бути виділені на підтримку ініціативи калушан зі спорудження пам’ятника Головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу. У кінцевому, підтриманому депутатами проекті рішення, відповідний пункт був відсутній. Фракція Української партії звинувачує бюджетну комісію у тому, що пункт не підтримали. "Бюджетники”, у свою чергу, мають претензії до Івано-Франківської ОДА, яка подала на затвердження кілька варіантів пооб’єктного розподілу коштів.
Ініціатива "Загальна мобілізація” стартувала у Калуші більше півроку тому. Проте, коштів на спорудження пам’ятника, без допомоги влади, у такий короткий проміжок часу зібрати неможливо. Відтак, і міська, і районна ради підтримали виділення коштів на спорудження пам’ятника. Перша виділила 200 тис. гривень, друга — 20 тис. гривень. Обласна влада поки що вид ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Долучив: Dnister | Дата: 02.04.2012

100 років тому, 28 березня 1912-го, в Богородчанах у небагатій сім’ї селян народився Олекса Гірник. Його відчайдушний чин самоспалення 21 січня 1978 р. на Шевченковій горі в Каневі ввійшов яскравою сторінкою в історію українського визвольного руху, засвідчивши факт протестних настроїв у середовищі небайдужого українства проти політики русифікації в Україні.
НП на Чернечій горі. 21 січня 1978 року припало на суботу, вихідний день. Але працівники фондів  музею Національного заповідника Тараса Шевченка працювали. Як згадує науковий співробітник музею Тамара Базилевич, «через півтори години музеєм пронеслась жахлива чутка: біля могили Шевченка спалився чоловік». У музеї було багато кагебістів. Працівникам строго заборонили говорити про те,  що сталося. Та наступного дня акт самоспалення на Тарасовій горі тихцем обговорював увесь Канів. ... Читати далі »
Переглядів: 641 | Долучив: Dnister | Дата: 02.04.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024